Baraní pikantný guláš s fazuľou

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Postup

  1. Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme ju cez noc namočenú v studenej vode. Na druhý deň ju dáme variť, varíme do mäkka.
  2. Kým sa fazuľa varí, očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku do zlatohneda pridáme cesnak a na kocky nakrájané baranie pliecko. Pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Potom pridáme soľ, sladkú a pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka.
  3. V polovici dusenia pridáme paradajky a čerstvú zelenú papriku. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme doň aj uvarenú fazuľu bez vody. Premiešame, dochutíme korením a soľou a podľa potreby a hustoty môžeme pridať potom aj trocha vody, v ktorej sa varila fazuľa Vhodná príloha je chlieb či pečivo.