Banánový zákusok
Banánový zákusok

Banánový zákusok

gurman01 - bez fotkygurman01, 11. februára 2021
Banánový zákusok
Foto: gurman01
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6  PL
6  PL
1 bal.
2  PL
 ľubovoľný
4-5 ks (podľa potreby)
Krém:
700  ml
2 bal.
2 bal.
4  PL
175 g (alebo Hera maslová)
Na posypanie:
 postrúhaná




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, postupne prišľahávame žĺtky, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Keď je piškóta upečená, tak ju natrieme džemom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z mlieka, Zlatých klasov, kryštálového a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý po dovarení prikryjeme celofánom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo alebo Heru izbovej teploty vyšľaháme do peny a postupne zašľahávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém. POZOR! PUDING A MASLO MUSIA MAŤ ROVNAKÚ IZBOVÚ TEPLOTU!!!

  3. 3

    Na vychladnutý korpus poukladáme na kolieska nakrájané banány, navrstvíme krém a zákusok posypeme postrúhanou čokoládou.

    Banánový zákusok - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

soniatko
Trosku trápne vykradnúť moj recept a pridať ho ako koláč namiesto torty... tlieskam...
soniatko
Výzva adminom 7.5.2020 som pridala recept na banánovú tortu... korpus je komplet skopírovaný v tomto recepte čo považujem za primitívne plagiátorstvo...
redakcia
@soniatko (12.2.2021 19:10)

Podľa nášho názoru ide o štandardný základný recept na lyžicové cesto vhodné na prípravu kakaového korpusu, ktorý je všeobecne známy. Počet vajec = počet lyžíc múky = počet lyžíc cukru + prášok do pečiva + kakao. Tento recept je veľmi používaný (aj u nás na Vareche) a majú ho v receptári mnohé gazdinky už oveľa skôr než ste svoj recept zverejnili.
soniatko
@redakcia (12.2.2021 20:17) vôbec nesúhlasím s týmto tvrdením...obzvlast v kombinacii s banánmi... ide to tu hodne dolu vodou...

oliolijanka
Piskota sa mi nevydarila, nevyrastla, bolo huste cesto. Neide do neho ziadna tekutina. Muka s kakaom "zabili" krasne vyslahane bielky so zltkami. V niecom je zrada.