Banánový zákusok
Banánový zákusok

Nepečený banana split tart s lieskovcami

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 7. júna 2021
12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g mleté pražené
100 ml
1 PL
2 PL
125 g
3 ks
Ganache:
150 g
200 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky dáme mleté lieskovce, zomleté sušienky, práškový cukor, kakao , mlieko a roztopené maslo. Dobre zmiešame a hmotou obložíme formu na tart (priemer 30 cm). Dáme do chladničky.

  2. 2

    Všetky suroviny na ganache dáme do misky na platňu a za stáleho miešania necháme roztopiť. Chvíľu varíme, ale nesmie vrieť! Odstavíme, aby sa ganache trochu ochladila.

  3. 3

    Medzitým z chladničky vyberieme tart a nakrájame banány na kolieska. Poukladáme ich vedľa seba a teplou (nie horúcou) ganache opatrne zalejeme.

  4. 4

    Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky na pár hodín.

  5. 5

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

nikanixa
Ahoj :) akurát idem robiť tvoj dezert lenže v popise máš napísané mlieko ale v recepte ho neuvádzaš, tak teraz asi typujem že má ísť do "korpusu" :D , tak som zvedavá na receptík, vyskúšam. ❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia