Foto: medovnicek
Inšpiráciu som čerpala v staršom čísle časopisu Šarm, plnka ma veľmi milo prekvapila, je lahodná, kto má rád banány, ten si príde na svoje.
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
850 ml |
|
80 g |
|
10 g |
|
1200 g |
|
2 ks |
|
60 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
80 g |
|
120 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
50 g (postrúhaná) |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty pridáme olej, vlažnú vodu, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
- 2
Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Necháme vychladnúť.
- 3
Polovičnú časť olúpaných banánov nakrájame na kolieska a rozložíme na vychladnutý korpus.
- 4
700 ml mlieka rozmixujeme so zvyšnými banánmi. V 150 ml mlieka rozmiešame vanilkové pudingy s hladkou múkou. Rozmixované banánové mlieko necháme zovrieť. Potom do neho pridáme rozmiešané pudingy s múkou, kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše postupne pridáme vymiešané maslo s cukrom,vanilkovým cukrom, v likéri rozpustenú želatínu a premiešame. Želatínu som pripravovala tak, že do cca 3 PL vaječného likéru som nasypala 10 g práškovej želatíny, dala som ju na sporák a nechala rozpustiť. Pozor tekutina nesmie vrieť. Želatínu za stáleho miešania necháme vychladnúť až potom ju vmiešame do ostatnej hmoty.
- 5
Plnku natrieme na banány a odložíme stuhnúť.
- 6
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Do vyšľahanej šľahačky pridáme postrúhanú čokoládu - ja som dala krokant. Šľahačku natrieme na plnku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v hocijakom prevedení
1* * *
@monulcek veľmi pekne ďakujem
v hocijakom prevedení
1* * *
@monulcek veľmi pekne ďakujem