Banánový zákusok

Autor receptu: medovnicek

Inšpiráciu som čerpala v staršom čísle časopisu Šarm, plnka ma veľmi milo prekvapila, je lahodná, kto má rád banány, ten si príde na svoje.

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty pridáme olej, vlažnú vodu, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh.
  2. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Necháme vychladnúť.
  3. Polovičnú časť olúpaných banánov nakrájame na kolieska a rozložíme na vychladnutý korpus.
  4. 700 ml mlieka rozmixujeme so zvyšnými banánmi. V 150 ml mlieka rozmiešame vanilkové pudingy s hladkou múkou. Rozmixované banánové mlieko necháme zovrieť. Potom do neho pridáme rozmiešané pudingy s múkou, kryštálový cukor a žĺtky. Uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše postupne pridáme vymiešané maslo s cukrom,vanilkovým cukrom, v likéri rozpustenú želatínu a premiešame. Želatínu som pripravovala tak, že do cca 3 PL vaječného likéru som nasypala 10 g práškovej želatíny, dala som ju na sporák a nechala rozpustiť. Pozor tekutina nesmie vrieť. Želatínu za stáleho miešania necháme vychladnúť až potom ju vmiešame do ostatnej hmoty.
  5. Plnku natrieme na banány a odložíme stuhnúť.
  6. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom šľahačky. Do vyšľahanej šľahačky pridáme postrúhanú čokoládu - ja som dala krokant. Šľahačku natrieme na plnku.