Banánový chlieb (Banana bread)

arwen789 - fotkaarwen789, 13. novembra 2010
Banánový chlieb (Banana bread)
Foto: arwen789

Túto sladkú pochúťku som objavila len pred nedávnom. Objavila som ho na youtube kanáli jednej milej dámy z Kentucky Betty, jej kanál sa volá Zobraziť celý popisTúto sladkú pochúťku som objavila len pred nedávnom. Objavila som ho na youtube kanáli jednej milej dámy z Kentucky Betty, jej kanál sa volá bettyskitchen a nájdete tam naozaj výborné recepty. Postup je jednoduchý a je skvelým spôsobom ako zužitkovať zmäknuté banány, ktoré už nemáte chuť zjesť čerstvé, lebo už nevyzerajú veľmi lákavo.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

150 ml
250 g
2 ks, rozšľahané
3 ks,mäkké
3 PL
1 ks
400 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si v miske vidličkou rozmliaždite mäkké banány na jemnú kašu. Vo väčšej mise si zmiešajte olej s kryštálovým cukrom. Pridajte 2 dobre rozšľahané vajcia a potom rozpučené banány. Vyšľahajte mixérom, ktorý vám pomôže zbaviť sa prípadných hrčiek, ktoré by vám mohli zostať v banánovej zmesi.

  2. 2

    Ďalej pridajte 3 PL lyžice mlieka a vanilínový cukor, cesto zamiešajte a potom postupne do cesta zapracujte 400 g hladkej múky zmiešanej s práškom po pečiva.

  3. 3

    Cesto nalejte do olejom potretej bochníkovej formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 50 minút, pokým nie je cesto prepečené aj v strede formy. Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme náš chlebík z formy a môžme podávať.

  4. 4

    Toto cesto môžte vyskúšať upiecť aj v plechu na muffiny, alebo ak máte plech s inými tvarmi (ako ja mušličky). Výsledkom sú malé chutné banánové jednohubky. Samozrejme ak pečiete v takýchto malých formičkách, cesto je hotové skôr - stačí ho piecť 25-30 minút.

Diskusia k receptu

lucylee
jednoduché a určite yummy :-)a hlavne banánové, čo je super
frezia68
Zaujímavé,toto som ešte nepiekla a niekedy vyskúšam :-)
tatranka
Ďakujem za radu.Niekedy som ozaj bezradná,čo s tmavými banánmi.A tu je rada veľmi dobrá.Ukladám do KK.
tatranka
Ešte som sa zabudla opýtať,nie je potrebná jedla sóda,alebo prášok do pečiva?Nie je chlebík ťažký?
arwen789
@tatranka , ďakujem za pripomienku - áno treba tam pridať 2 ČL prášku do pečiva, nejak som ho pozabudla napísať, hneď to opravím :-)
dusinka
ja tento kolacik robim uz roky, naucila ma ho robit kamaratka v anglicku. ja pouzivam maslo namiesto oleja, prasok do peciva a jedla soda su 50:50 pridavane do muky a navyse pridam aj 1 cajovu lyzicku skorice. pre zmenu pridam do cesta bud susene hrozienka alebo cranberies.
a este mala pripomienka - plech resp. formu na pecenie iba vytrieme maslom/olejom ale v ziadnom pripade nevysypeme mukou!!!
musim sa pochvalit, ze manzel priniesol zo san francisca banana bread, ktory vyzeral a chutil presne tak, ako moj!
strigus
hneď sa mi tento recept zapáčil! doma som vyskúšala, ale až neskoro večer, no na raňajky sa po ňom len tak zaprášilo! vďaka za recept :)
pipina222
uz som ho podla tohto receptu robila druhy krat a opat zozal obrovsky uspech! mnamka! dakujeme!
astheart
Znám z Anglie pod názvem Banana Tea Bread. Přidává se tam ještě asi 10 dkg sekaných ořechů. Je super!
branka
poznam aj ja, ale okrem orechov tam este pridam 50g nasekanej cokolady...kombinacia bananovej chuti a cokolady je perfektna...
surikatka
upiekla som a chuti vyborne! dakujem za rychly a jednoduchy recept :)
freshkuchta
Mimochodom tento recept nepatri do Veganskeho oddelenia lebo ma aj mlieko a aj vajcia.
potato
Chcem sa spýtať , tie banány môžu byť aj čerstvé ? Mám veľkú chuť urobiť ten chlieb a nechce sa mi čakať kým zmäknú .
arwen789
@potato Áno, môžu byť aj čerstvé. Dôležité je ich poriadne rozmačkať :-) Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, ale na varechu zavítam už len naozaj sporadicky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia