Foto: arwen789
Túto sladkú pochúťku som objavila len pred nedávnom. Objavila som ho na youtube kanáli jednej milej dámy z Kentucky Betty, jej kanál sa volá Zobraziť celý popisTúto sladkú pochúťku som objavila len pred nedávnom. Objavila som ho na youtube kanáli jednej milej dámy z Kentucky Betty, jej kanál sa volá bettyskitchen a nájdete tam naozaj výborné recepty. Postup je jednoduchý a je skvelým spôsobom ako zužitkovať zmäknuté banány, ktoré už nemáte chuť zjesť čerstvé, lebo už nevyzerajú veľmi lákavo.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si v miske vidličkou rozmliaždite mäkké banány na jemnú kašu. Vo väčšej mise si zmiešajte olej s kryštálovým cukrom. Pridajte 2 dobre rozšľahané vajcia a potom rozpučené banány. Vyšľahajte mixérom, ktorý vám pomôže zbaviť sa prípadných hrčiek, ktoré by vám mohli zostať v banánovej zmesi.
- 2
Ďalej pridajte 3 PL lyžice mlieka a vanilínový cukor, cesto zamiešajte a potom postupne do cesta zapracujte 400 g hladkej múky zmiešanej s práškom po pečiva.
- 3
Cesto nalejte do olejom potretej bochníkovej formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 50 minút, pokým nie je cesto prepečené aj v strede formy. Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme náš chlebík z formy a môžme podávať.
- 4
Toto cesto môžte vyskúšať upiecť aj v plechu na muffiny, alebo ak máte plech s inými tvarmi (ako ja mušličky). Výsledkom sú malé chutné banánové jednohubky. Samozrejme ak pečiete v takýchto malých formičkách, cesto je hotové skôr - stačí ho piecť 25-30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a este mala pripomienka - plech resp. formu na pecenie iba vytrieme maslom/olejom ale v ziadnom pripade nevysypeme mukou!!!
musim sa pochvalit, ze manzel priniesol zo san francisca banana bread, ktory vyzeral a chutil presne tak, ako moj!