Banánový chlieb (Banana bread)

Autor receptu: arwen789

Túto sladkú pochúťku som objavila len pred nedávnom. Objavila som ho na youtube kanáli jednej milej dámy z Kentucky Betty, jej kanál sa volá bettyskitchen a nájdete tam naozaj výborné recepty. Postup je jednoduchý a je skvelým spôsobom ako zužitkovať zmäknuté banány, ktoré už nemáte chuť zjesť čerstvé, lebo už nevyzerajú veľmi lákavo.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si v miske vidličkou rozmliaždite mäkké banány na jemnú kašu. Vo väčšej mise si zmiešajte olej s kryštálovým cukrom. Pridajte 2 dobre rozšľahané vajcia a potom rozpučené banány. Vyšľahajte mixérom, ktorý vám pomôže zbaviť sa prípadných hrčiek, ktoré by vám mohli zostať v banánovej zmesi.
  2. Ďalej pridajte 3 PL lyžice mlieka a vanilínový cukor, cesto zamiešajte a potom postupne do cesta zapracujte 400 g hladkej múky zmiešanej s práškom po pečiva.
  3. Cesto nalejte do olejom potretej bochníkovej formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 50 minút, pokým nie je cesto prepečené aj v strede formy. Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme náš chlebík z formy a môžme podávať.
  4. Toto cesto môžte vyskúšať upiecť aj v plechu na muffiny, alebo ak máte plech s inými tvarmi (ako ja mušličky). Výsledkom sú malé chutné banánové jednohubky. Samozrejme ak pečiete v takýchto malých formičkách, cesto je hotové skôr - stačí ho piecť 25-30 minút.