Banánový chlebík s čučoriedkami
Foto: bakingtherapy
Na vrchu chrumkavý, vo vnútri vláčny chlebík, ideálny na raňajky alebo desiatu.
50 minút
príprava
príprava
35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Zrelé banány roztlačíme v miske, pridáme vajcia, cukor, roztopené maslo a vanilkovú arómu.
- 2
Ďalej pridáme suché ingrediencie. Ovsenú a hladkú múku (kľudne môžete použiť iba 240 g hladkej), kypriaci prášok a škoricu. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať čučoriedky a kúsky čokolády.
- 3
Cesto vylejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie. Na vrch môžeme pridať posekané oriešky a čokoládu.
- 4
Pečieme cca 35 minút na 175 stupňoch.
- 5
Hneď po upečení chlebik vytiahneme z formy, aby cesto nezvlhlo. Necháme vychladnúť a podávame.
Tiež bananový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu