Banánová roláda
Banánová roláda
Autor receptu: mojaradost
Roláda je veľmi chutná, u nás musí byť na každej oslave, či na sviatky:))
15 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Piškóta: Vielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiate kakao, múku a sódu bikarbónu. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby. Po upečení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom po dĺžke.
- Plnka: Múku rozmiešame v mlieku, ja používam šejker, je to rýchlejšie. Uvaríme aj s vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou.
Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a spojíme na hladký krém.
- Papier z piškóty odstránime, roládu rozvinieme a natrieme plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Polejeme čokoládovou polevou a ešte počas tuhnutia posypeme kokosom.
Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!