Banánová roláda

Banánová roláda

Autor receptu: mojaradost

Roláda je veľmi chutná, u nás musí byť na každej oslave, či na sviatky:))

15
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Vielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiate kakao, múku a sódu bikarbónu. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby. Po upečení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom po dĺžke.
  2. Plnka: Múku rozmiešame v mlieku, ja používam šejker, je to rýchlejšie. Uvaríme aj s vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a spojíme na hladký krém.
  3. Papier z piškóty odstránime, roládu rozvinieme a natrieme plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Polejeme čokoládovou polevou a ešte počas tuhnutia posypeme kokosom. Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!