Banánová roláda

Banánová roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite touto roládou potešíte svojich doma.

20
porcií
50-60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku.
  2. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame kyslú smotanu. Puding zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, lyžicou pridáme cukor a došľaháme do tuha. Do snehu postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Preosiatu múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva a postupne zľahka vmiešame do vaječného základu.
  4. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
  5. Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
  6. Zmäknuté maslo zmiešame po častiach s vychladnutým pudingom do krémová.
  7. Korpus rozvinieme, potrieme krémom, z krému trocha odložíme na zdobenie... Položíme banány a zrolujeme. Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom pridáme kyslú smotanu, maslo a vymiešame do hladka. Polevou polejeme celú roládu. Roláda sa môže posypať práškovým cukrom ozdobiť zbytkom krému.
  9. Pred podávaním ozdobíme, pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.