Zapekaný baklažán

Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma.* Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej podobe ako vyrastá, teda malinká hľuza, to pozná dosť málo ľudí.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tarhoňu klasicky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odtiecť. Hľuzy kurkumy očistíme a nadrobno nakrájame.
  2. K tarhoni pridáme hrášok, kukuricu, na maličké kocky nakrájanú cuketu, osolíme a okoreníme.
  3. Vmiešame očistenú a nadrobno nakrájanú kurkumu, vajcia a nasekanú vňať.
  4. Zapekaciu misu vytrieme olejom a obložíme asi 5 mm hrubými kolieskami baklažánu.
  5. Tarhoňovú zmes dáme na baklažán a zarovnáme.
  6. Pečieme na 180 °C dozlata.
  7. Po upečení opatrne nožom uvoľníme okraje a obsah pekáča vyklopíme na väčší tanier. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.