Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou

askadaniela - fotkaaskadaniela, 26. júla 2014

Mám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď Zobraziť celý popisMám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď doma mám kopec iných surovín. Nuž, improvizácia opäť nesklamala a tak vznikol tento chutný recept :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou a asi hodinu varíme domäkka. Umytý baklažán nakrájame pozdĺžne na asi centimetrové plátky, nasolíme z oboch strán a necháme ho "spotiť sa ". Medzitým si nakrájame cibuľu na plátky, slaninku a zeleninu na kocky. Baklažán poutierame papierovými utierkami a nasucho ho opečieme na rozpálenej panvici tak, aby zmäkol. Vrchné diely baklažánu, kde je z jednej celej strany šupka nakrájame neopečené na kocky. Baklažán odložíme a na tej istej panvici rozpálime olivový olej, pridáme slaninku a cibuľu, opekáme dozlata. potom pridáme kapiu a paradajky, nakrájané kocky baklažánu a ešte opekáme asi osem minút. Odstavíme, pridáme korenie, soľ, bylinky, prelisovaný cesnak a vajíčko. Premiešame.

  2. 2

    Zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom. Zmesou plníme baklažánové plátky, ktoré ukladáme vedľa seba. Ak ostane trochu zmesi, môžeme ju navrstviť pomedzi závitky. Trošku podlejeme vodou a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme asi 15 minút pri 250°C. Hotovooo :) môžeme konzumovať, ja som si k tomu urobila uhorkový šalát :)

Diskusia k receptu

martamm
Axadaniela, veľmi zaujímavý recept, určite si ho spravím, dobre som pochopila, že šošovica ide do zmesi na plnenie?
sojka202
no, super to vyzerá a určite aj chutí, včera som robila baklažán, neviem, či je tu taký podobný recept, ak nie, pripojím sa :-)
ivav
veľmi zaujímavý recept, jedlo vyzerá výborne