Kuracia pečeň

Baby cvikla s kuracími pečienkami

Autor receptu: ivet74

Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly recept.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji vyškvaríme slaninku. Mala som ju viac mäsitú, tak ani nepustila veľa tuku. Pridáme na cca centimetrové kúsky nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a cesnak nasekaný nadrobno. Pomaly opekáme do sklovita.
  2. Očistenú cviklu nastrúhame/nakrájame na menšie kúsky, ja som ju nakrájala na mandolíne na julienne. Pridáme k opekanej cibuli a ďalej pomaly opekáme. Cvikla je mladá, tak do 7-8 minút zmäkne.
  3. Kuracie pečienky som nakrájala na menšie kúsky a pridala do panvice k ostatným surovinám. Všetko opekáme len do momentu, kedy je pečienka hotová. Podliala som cca 1deci vody, ochutila čiernym mletým korením, soľou a na záver som pridala nastrúhané pecorino. Podávame s prílohou, ja som udusila hnedú ryžu, ale ani s chlebom by to nebolo zlé :-) Dobrú chuť!