Kuracia pečeň
Baby cvikla s kuracími pečienkami
Autor receptu: ivet74
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte
čakáme na nové zemiaky z
vlastnej úrody, aby sme ju s nimi
mohli piecť, vymyslela som tento
rýchly recept.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji vyškvaríme slaninku. Mala
som ju viac mäsitú, tak ani nepustila veľa tuku.
Pridáme na cca centimetrové kúsky nakrájanú
cibuľu aj s vňaťou a cesnak nasekaný nadrobno.
Pomaly opekáme do sklovita.
- Očistenú cviklu nastrúhame/nakrájame na menšie
kúsky, ja som ju nakrájala na mandolíne na
julienne. Pridáme k opekanej cibuli a ďalej pomaly opekáme.
Cvikla je mladá, tak do 7-8 minút zmäkne.
- Kuracie pečienky som nakrájala na menšie kúsky a
pridala do panvice k ostatným surovinám. Všetko
opekáme len do momentu, kedy je pečienka hotová.
Podliala som cca 1deci vody, ochutila čiernym
mletým korením, soľou a na záver som pridala
nastrúhané pecorino. Podávame s prílohou, ja som
udusila hnedú ryžu, ale ani s chlebom by to nebolo
zlé
:-)
Dobrú chuť!