Babičkine tajomstvo (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam som našla údené mäso a kyslú kapustu a v komore zemiaky.
2 porcie |
14 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na varenie.
- Ošúpeme zemiaky, cibuľu a cesnak a nastruhame na haruľové cesto.
- V miske dokončíme cesto pridaním korenín( majoránka, rasca, soľ, čierne ml.korenie) vajca a múky. Premiešame na hladkú hmotu.
- Nakrájané údené mäso (asi na hr. 1-1,5 cm) obaľujeme v tomto haruľovom ceste, úplne jednoduch len namočíme mäso do cesta a potom po prevátení ešte navrstvíme na druhú stranu haruľové cesto. Ak nám zvýši cesto, narobíme malé haruľky a pridáme ku mäsku.
- Ako prílohu som použila čistú kyslú kapustu neupravovanú. Dobrú chuť.
- Po takom obedíku si možete dať aj takéhoto zlatého moku na trávenie.