Babičkine tajomstvo (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto tajomstvo spočíva vo vypraženom údenom mäsku v haruľovom ceste. nemala som dnes žiadny nápad na obed, tak som využila chladničku a tam som našla údené mäso a kyslú kapustu a v komore zemiaky.

2
porcie
14 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie.
  2. Ošúpeme zemiaky, cibuľu a cesnak a nastruhame na haruľové cesto.
  3. V miske dokončíme cesto pridaním korenín( majoránka, rasca, soľ, čierne ml.korenie) vajca a múky. Premiešame na hladkú hmotu.
  4. Nakrájané údené mäso (asi na hr. 1-1,5 cm) obaľujeme v tomto haruľovom ceste, úplne jednoduch len namočíme mäso do cesta a potom po prevátení ešte navrstvíme na druhú stranu haruľové cesto. Ak nám zvýši cesto, narobíme malé haruľky a pridáme ku mäsku.
  5. Ako prílohu som použila čistú kyslú kapustu neupravovanú. Dobrú chuť.
  6. Po takom obedíku si možete dať aj takéhoto zlatého moku na trávenie.