Amur na paradajkovo-zeleninovom základe fotorecept

evusik - fotkaevusik, 16. mája 2010
Amur na paradajkovo-zeleninovom základe (fotorecept)
Foto: evusik

Môj muž vyhral v tombole sladkovodnú rybu ktorá sa volá Amur. Je to veľká ryba a tak polovica išla do mrazničky a z polovice som spravila dve rôzne jedlá. Toto je prvé z nich.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
3 ks
3 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 tetrapack

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ja som rybu na noc namočila do mlieka, samozrejme rybu môžete použiť akúkoľvek aj morskú. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie diely, miesto rajčiny a papriky môžeme použiť lečo. Vložíme nadno hlbokého pekáča, osolíme. Nepoužila som olej pretože navrch pôjde slanina a mala som takú mastnejšiu, ale olej by som nepoužila ani tak nakoľko všetko sa bude dusiť.

    Amur na paradajkovo-zeleninovom základe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninový základ zalejeme drvenými paradajkami, môžeme použiť aj rajčinový pretlak a ak treba prilejeme vodu tak, aby bola zelenina zaliata

    Amur na paradajkovo-zeleninovom základe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch položíme rybu, osolíme, okoreníme, preložíme plátkami slaniny, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry dusiť. Keď je zeleninový základ udusený do mäkka odokryjeme a necháme nech sa povrch ryby pripečie. Podávame zo zemiakmi alebo s cestovinami.

    Amur na paradajkovo-zeleninovom základe (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

evusik
@martinka - amur nemá veľa kostí, len také tie obrovské, je to aj chuťovo podobné kaprovi
evas13
Vyzerá to mňamkovo, len mi prezraď, kde amúra dostanem kúpiť?
evusik
@evas vôbec netuším či amura dostať kúpiť, môj muž túto rybu vyhral v tombole
frezia68
Ešte som amura nikdy nejedla,ale iste je fajnový a pekne urobený :-))