Ajun

Autor receptu: pusta

Vyskúšala som tento skvelý recept na kuracie prsia, ktorý je z Libanonu a môžem len potvrdiť pravdivosť názoru, že libanonská a francúzska kuchyňa sa právom označujú ako dve najlepšie kuchyne sveta.

6
porcií
60 minút
príprava
20-30 minút
na 170/220 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia pozdlžne rozkrojíme na polovice, ale nedokrojíme,osolíme, okoreníme mletým bielym korením a mletou červenou paprikou. Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých ingrediencií. Na jednu polovicu kuracieho prsa dáme plnku a preložíme druhou polovicou prsa. Plnkou naplníme aj vydlabané artičoky. Naplnené prsia aj artičoky vložíme do pekáča, ktorý sme vymazali maslom. Na prsia položíme plátky masla a pečieme v trúbe na 170 stupňoch 20-30 mnút, kým mäsko nezmäkne.
  2. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode asi 10 minút,scedíme.Mrkvu opečieme na panvici s maslom, až trocha skaramelizuje a mierne ju osolíme. Zemiaky osolíme, dáme do pekáča vymazaného maslom a upečieme v trúbe na 220 stupňoch/20 minút. Na kuracie prsia dáme strúhaný syr a zapečieme v trúbe.
  3. Na tanier položíme hotové kuracie prso, z jednej strany priložíme hotový plnený artičok ozdobený čiernou olivou, ktorý sme posadili na koliesko ananásu, z druhej strany priložíme opečenú mrkvu a opečné zemiaky.