Adzuki šalát (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Inšpirovala som sa síce p.Mačingovou,ale dotvorila som si ho podľa seba a sezónnosti zeleniny. V lete s paradajkami, paprikou,olivami....V zime s koreňovou zeleninou. A je pravdou,že tá adzuki fazuľa sa mi už dlhší čas motala pod rukami na polici:-) Je to sýty šalát a variabilný. Kombinovať môžete,čo radi máte a vyhodiť,čo radi nemáte. Ja ho rada krabičkujem do práce.

Suroviny

Postup

  1. Namočenú fazuľu ešte prepláchneme,varíme vo vode spolu so všetkými koreninami a soľou.Zároveň pridáme aj všetkú zeleninu,nech sa to pekne spolu uvarí.Namočená adzuki ide rýchlo a zelenina bude tak-akurát, nerozvarená.
  2. Uvarené precedíme a dáme úplne vychladnúť.Ak je už všetko studené,zeleninu pokrájame na kocky a dobre premiešame s fazuľou.Taktiež pokrájame syr.
  3. A na záver vymiešame kyslú smotanu s pár kvapkami citróna,oliv.oleja.Dosolíme,dokoreníme.Vylejeme do šalátu,premiešame,necháme 1/2 hodinky postáť.Primiešame ešte stonkový zeler,ak chceme.
  4. Podávame s opečeným pečivom.