Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)

kimlo - fotkakimlo, 7. marca 2010
Absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :-)
Foto: kimlo

Tento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený pod rovnakým názvom... Neuverí, kto neokúsi... ja som okúsil, Zobraziť celý popisTento recept nie je pôvodom môj, pochádza z Čiech, na jednom internetovom portáli bol zverejený pod rovnakým názvom... Neuverí, kto neokúsi... ja som okúsil, a je to pravda. Odvtedy už baranie rohy ani inak nerobím....

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
4 l
1 l
300 g
150 g
50 tabletiek




Postup

  1. 1

    Do každého pohára pridáme: 1 KL oleja 3 zrnká čierneho korenia 1 zrnko nového korenia kúsok bobkového listu 1/3 KL horčicového semienka

  2. 2

    Zvaríme vodu, ocot, cukor a soľ. Prihodíme sacharin (pozor, zašumí to). Stiahneme z plameňa a premiešame. Nálev vystačí na cca 7 pohárov 0,7 l.

  3. 3

    Baranie rohy, možno ich aj poprekrajovať, naukladáme do pohárov s pridanými ostatnými ingredienciami (ja pridávam ešte chilli papričku, samotné baranie rohy sú pre mňa málo pálivé...), zalejeme nálevom a sterilizujeme 30 minút pri 85°C.

Diskusia k receptu

cistinka
Presne tento recept mám aj ja....a zaváram tak aj kápiu, inak už nerobím žiadne pokusy, lebo sa mi to osvedčilo :-)
alena45
Ahoj, Mirko, to verím, že Tebe sú málo pálivé. Vyskúšam ich takto urobiť tento rok. Semiačka sú už zasiate.
1956
Musím tam dať aj sacharín, keď je tam už cukor? Alebo o koľko treba viac cukru-ja sacharín nepoužívam.Zdá sa mi to dosť 50 tabliet, ale samozrejme robím podobný nálev a vyskúšam aj tento,ak sa osvedčí budem ho robiť aj ja.
oblizprst
Pridala som do svojej kuchárskej knihy, lebo dobrých receptov na zaváraniny je vždy málo. A ja tak strašne rada zaváram. Potom každý rok obdarujem rodinu a známych a všetci sa vytešujeme. Dobré, nie?
sachovahra
dik my ich doma radi jeme tak isto skusim podla tvojho receptu vyzera ozja ok
sovka62
Baranie rohy nezaváram, ale keď Cistinka napísala, že takto robí kápiu, tak to určite vyskúšam. Ja som ju doteraz vždy ovárala apotom kládla do pohárov. Toto mi pripadá šikovnejšie, aj keď určite budem váhať nad tým sacharínom. Než použiť umelé sladislo, radšej pijem kávu,čaj a pod. nesladené.
jaroslava31
Myslím, že z toho bude kompót z baraních rohov. Kyslé veci robím zásadne kyslejšie a aj do kompótov pridávam podstatne menej cukru, ako je uvedené tu. Ale proti gustu.... . Ešteže nám každému chutí niečo iné a môžeme si o tom tu poklebetiť.
kimlo
Aj ja som si myslel že to s tým sacharínom bude presladené, váhal som, ale presvedčil som sa o opaku. Mám na papriky a baranie rohy vyskúšaných veľa receptov, tento je zatiaľ najlepší.
leydy
Díky, práve sa chystám zavárať baranie rohy , vyskúšam...
zuzana67
Baranie rohy tiež zaváram, mám ich rada, vyskúšam podľa Tvojho receptu.
abdul
kimlo : Málo pálivé ? Tak to si moja krvná skupina.
yogyto
Idem ich robiť prvý raz, tak to skúsim podľa tohto receptu.
concord
Toto mi nestojí za komentár.Už len pôvod receptu(česko) hovorí sám za seba. Česko a zavárané baranie rohy? Tí sú schopní tak nanajvýš zavariť"meruňky" a nie poriadne ostré papriky. A ten recept to vyzerá na riadny český experiment. Ja to zaváram jednoduchoi Dekom a nevymýšľam čechoviny.
kimlo
Ja som tiež zaváral s Dekom, až pokial som neskúsil tento recept...je dobrý na každý druh papriky, aj chilli tak zaváram.
nitranka
Ahoj Kimlo,veľmi sa mi páči tento recept a baranie rohy už čakajú na zavarenie,len s tým sacharinom nie som si celkom istá...je možné ho nahradiť cukrom a ak áno, koľko cukru?Vďaka!
kimlo
Ja som sa držal pôvodného receptu, tam je uvádzaný sacharín. Možno že by to išlo aj bez neho, s pridaním cukru, ale neskúšal som..
nitranka
Kimlo, včera sme k fašírkam ochutnali baranie rožky podľa tvojho receptu a musím povedať, že sú naozaj vynikajúce! Nálev sa mi zdal tak chutný, že som s ním dokonca zavarila aj karfiol a myslím, že som urobila dobre :). Dík za recept!
kimlo
To ma teší že chutilo. Karfiol som s týmto nálevom ešte nerobil, ale papriku a chilli už robím len takto.
zmmm
Včera moji chlapi ochutnali podľa tohto receptu baranie rohy, ktoré si v lete zavarili. Skonštatovali, že sú to naozaj absolútne najlepšie zavárané baranie rohy na svete :)
jarbra
Tento recept mam aj ja ,ale nedavam sacharin.Robim ho uz roky a osvecil sa ,ini ani neskusam.Fak je ,,super,,.Odporucam !!:-)))
mia2404
Akurát zaváram baranie rohy podľla receptu, som zvedavá čo vykúzlim:-) ale zatial ani jeden tvoj recept ma nesklamal si fakt dobrý :-)
zmrzka333
Ahoj teraz zavaram a neviem ci si myslel jeden cely bobkovy lístok na flasku alebo listok polamat a davat naozaj kusocky. Dik
peliska
Odkedy som si prečítala tento recept,využívam ho,na všetky papriky,aké máme v záhrade.Aj obyčajné,pokrájam na pásiky a ku slaninke sú výborné.Manželovi pridám niečo pálivé a nám ostatným chutia takto.Akurát nedávam sacharín,ten mi tam vadí,ináč špicový nálev!::))))
peliska
A ešte niečo o tom sacharíne,nepridala som viac cukru,aj ked som sacharín nedala.Je to aj tak výborné.Jednoducho tam sacharín nedáš a basta fidli!
barcelona94901
juuj u nás su už zavarené,aj feferonky,chilli papričky a tento rok má mama extrémne štipľavu papriku,brutus...tak ju chcem pomlieť dnes do nátierky,uvidím či kupim bočik,ak nie,bude čípoš pikant
vyskušam teda na jablčkovej paprike tento nálev ,píšem si do zoznamu ten sacharin
kimlo,kimlo len pridávajte recepty ,su podľa našej krvnej skupiny:DD
sylviaxxl
A to stačí sterilizovať 30 minút pri 85°C?Nemusí to aspoň zovrieť?
kimlo
Áno, stačí 30 minút pri 85. Odskúšané. Ale v poslednej dobe tiež zaváram pri bode varu. Potom stačí pár minút.
sylviaxxl
Mne sa to nezdalo,bo som takto sterilizovala prvý krát:))Obvolala som všetkých známych,každý samozrejme poradil niečo iné.tak som teplotu zvýšila,počkala na prvé bublinky a vyložila viečkami dolu.Som strašne zvedavá,čo z toho bude:)
bembo
Podobne ,skoro rovnako ich robím aj ja.V robote sme mali grilovačku,a ako prílohu som doniesol rôzne vlastné zaváraniny,Lenže tieto baranie rohy mali taký úspech,že kým sa mäso ugrilovalo, baranie rohy kolegovia stihli zjesť aj samotné.
luss44
tak dnes som vyskúšala tento rcp, nakladala som alma papriky a baranie rohy s feferónkami, som zvedavá aké budú, spolieham na odporúčania :)
zsuzsu
tiež sa idem pustiť dotoho :D mne stačí,že autorom receptu je kimlo,vôbec mi nevadí,že pôvodný pochádza z čiech :) dám bez sacharínu,aj tak ho doma nemám a už sa teším. Rozhodla som sa do mojich sladkých pohárov pridať karfiol na označenie a šťipľavé pre chlapov,nech sú rozpoznateľné. dakujem za receptík!!
julanda
Dnes idem na to, mám nevídanú úrodu rohov, tak som zvedavá.
madlen57
včera som robila podľa tohto receptu, no neviem či som to dobre pochopila ale zo 4 l vody a 1 l octu mi stačil nálev na 16 pohárov a manžel frfle, že je to kyslé
peliska
Vmanželovej rodine som najmladšia nevesta,ale týmto Vaším nálevom som preskočila aj svoje o dvadsať rokov staršie švagriné!!!!!:::::)))))))
peliska
A preto,že sa uškrňali,keď som ich obdarila fľašou baraních rohov,recept nedostanú,aj keď zmenili názor! Túúúúúúúúúúdddllleeeee!!!!!!
julanda
Tak dnes som konečne otvoril prvý pohár a hneď som to aj oľutoval. Obávam sa, že nám do zabíjačky nevydržia, na raňajky sme zjedli celý pohár. Sú fakt vynikajúce.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nemá konkurenciu. Je to ozaj najlepší nálev aký som kedy robila.
Najradšej by som ho dala aj na karfiol s baraními rohmi. Hádam môžem!
kimlo
@esi samozrejme môžeš, ja ho používam aj na zaváranú kapiu a chilli papričky.
spetkasoli
@Concord (30.8.2011 20:12)

ja zase nemam rada Deko a ine chemie, ..by si neveril ake dobroty sa varia aj v Cechach, asi cechov nemas rad??? recept od @kimlo je vynikajuci, robim tieto baranie rohy podla neho uz stvrtym rokom a je opravdu vynikajuci, najlepsi, aj ked povodom cesky..ale proti gustu ziadny disputat, tvoj koment sa mi vobec nepaci, je v nom vela nenavisti
luss44
@Kimlo , toho roku sú znova podľa Tvojho rcp. Tie od vlani zachutili aj dcérinmu priateľovi, tak som mu sľúbila urobiť, má ich aj s feferónkami, tie on rád :) O týždeň robím druhú várku.


kimlo
@Luss44 (26.8.2017 20:24)
Som rád že zachutili, ja ich už ani inak nerobím... :-)
janetinka
naozaj najlepsi nalev, obycajne sa vypije subezne s jedenim rohov :) zaliala som s nim vsetko, co som prave mala v dosahu - aj cukety, cviklu, klasicke papriky, uhorkove rezy. pri uhorkach je to trochu prekvapenie, je to ina chut ako pri klasickom recepte na uhorky, ale naozaj chutne. odvtedy som jedla uz niekolko roznych poharov s rohmi, ale ani jeden nebol taky chutny ako tento tvoj recept a to som si doteraz myslela, ze tie ostatne su vyborne. teraz musim povedat, ze tie ostatne su dobre a tieto tvoje su vyborne 1* :)
kopa
Ak dám namiesto sacharinu tabletky stévie, bude to to isté?
bembo
Včera som zaváral podľa teba.Vyšlo mi 9 pohárov.Nálev som koštoval,a bol výborný.Teším sa až ich po nejakom čase otvorím,nech vyzrejú.


vajet
Výborný nálev, pripravil som ho ale bez toho umelého sladidla. Vyskúšam na iné druhy zeleniny.


1x kimlo
kimlo
Ďakujem za vyskúšanie a pripomenutie, Ja takto zaváram aj rôzne druhy chilli papričiek a tiež aj kápiu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia