A ešte jeden plnený baklažán...
Autor receptu: frezia
Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden
velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo priloha.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Baklazan prekrojime, vydlabeme a vydlabanu duzinu pokrajame. Farebnu papriku pokrajame na male kusky, cibulku a hriby nadrobno, mozzarellu na platky. Mnozstvo surovin pouzijeme podla toho, kolko porcii budeme robit.
V panvici na oleji osmazime cibulku, pridame hriby, pokrajanu duzinu, osolime, okorenime cersto namletym korenim a pridame nakrajane rozne bylinky. Ja som pouzila cerstvy tymian, rozmarin a bazalku. Pridame farebnu nakrajanu papriku, premiesame, uz nesmazime. Paprika nam zmäkne pri zapekani. Baklazan osolime, pokvapkame olivovym olejom a naplnime zmesou.
Zmes pokvapkame citronovou stavou.
- Naplneny baklazan prikryjeme nakrajanou mozzarellou a este posolime, pokorenime a pokvapkame olejom.
Prelozime do pekaca, vystlaneho papierom na pecenie a pecieme v rure rozohriatej na 200 ° Celzia asi 30 minut.