Flap steak s horčicovým glazé

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016
Flap steak s horčicovým glazé
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
65-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 250 g)
1 kg
20 g
4 hlavičky
Na glazé:
200 ml
50 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.

  2. 2

    Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany a v rúre predhriatej na 200 °C pečieme 6 minút. Po vybratí mäso okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste.

  3. 3

    Umyté zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme ich na plech (aby sa navzájom nedotýkali), osolíme a okoreníme. Pridáme nasekaný rozmarín, pokvapkáme olejom a premiešame. Rúru rozohrejeme na 180 °C a pečieme 40 až 45 minút.

  4. 4

    Pozdĺžne prekrojíme cesnaky a pečieme pri 180 °asi 20 minút.

  5. 5

    Zmiešame hovädzí vývar s horčicami a privedieme do varu. Necháme chvíľu redukovať, odstavíme a postupne vmiešame maslo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia