Losos v citrusovej marináde s omáčkou chardonnay
Foto: radox1
ide cas vianoc a je dost ludi ktori nemusia kapra.tu je inspiracia v podobe lososa.verim ze kombinacia medovosladkeho balzamika s citrusovym lososom a doplnenim Zobraziť celý popiside cas vianoc a je dost ludi ktori nemusia kapra.tu je inspiracia v podobe lososa.verim ze kombinacia medovosladkeho balzamika s citrusovym lososom a doplnenim vinovej omacky vam bude chutit.vhodnou zamenou je aj ina ryba,u mna favorit zubac.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
lososa marinujeme zopar hodin v pomarancovej a citronovej kore,(nie v stave lebo rozoziera jemne tkaniva ryby)dalej v ciernom,cayenskom koreni, soli a olivovom oleji. rozohrejeme suchu panvicu a vlozime lososa kozou dole.pomaly pecieme asi tak ze ked maso zacne menit farbu smerom od koze hore asi do polovice ,lososa otocime a uz len kratucko ho nechame dokoncit .kazdy si to musi ustriehnut podla vlasneho gusta,ale plati pravidlo-cim bude dlhsie na panvici,tym bude losos tuhsi a suchsi.koza zabrani vytekaniu stavy a kto ju nechce nie je problem ju na tanieri dat dole.pri vacsich kusoch ho rychlo z kazdej strany oprazime a vlozime do rozohriatej rury pod gril kozou hore na 10minut pri 140°.
- 2
do panvice k vypeku pridame maslo,cukor,salotku,chvilu poprazime,pridame vino(aj ine kvalitne moze byt) a redukujeme na sirupovu konzistenciu.dalej pridame smotanu,este zredukujeme a precedime aby omacka bola sametovo hladka. pekne nastajlujeme na tanier-najprv omacku,na nu lososa,bazalku,balzamikovu redukciu a opecene cherry paradajky.podavame biele vino. dobru chut.
- 2
..... ja kapra nemusim - zháňam štuku ,ked nebude kúpim lososa
Pre mňa Vianoce to je kapor,losos býva počas roka,ale veľmi nemusím a šťuku alebo zubáča mám rada...občas sa podelí brat rybár.
@radox1 ,máš elegantnú prezentáciu !!!