Vanilkové rožky s mandľami
Všetky suroviny na cesto vymiesime a dáme na noc odstáť do chladničky. Na druhý deň z...
Linecké pečivo
Z muky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinku odležať v chladničke....
Medovníčky
Všetky suroviny vymiesime na cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme cez noc v chladničke odstáť....
Šalát Olivie
Chuť tohto šalátu je niečo medzi zemiakovým a vlašským šalátom, ale je stokrát lepší ako zemiakový alebo vlašský šalát....
Oblečený sleď
селедка под шубой, v preklade sleď pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský vrstvený šalát. Pripravuje sa na...
Veľkonočný koláč „pascha“
Sladký biely koláč s hrozienkami, ktorý sa pripravuje na Veľkú Noc s ostatnými veľkonočnými jedlami...
Čokoládovo-kokosový zákusok s parížskou šľahačkou
Deň pred pečením si pripravíme čokoládovú smotanu. Smotanu zohrejeme, do horúcej pridáme nalámanú čokoládu a...
Veľkonočná vaječná hrudka
Toto jedlo patrí medzi zemplínske veľkonočné jedlá, existujú 2 verzie: slaná a sladká, my doma...
Banánový zákusok
Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, postupne prišľahávame žĺtky, múku, prášok do pečiva a...