Foto: Shutterstock
Nadýchaný cloud bread získal popularitu najmä vďaka sociálnej sieti TikTok. Pod hashtag #cloudbread pribúdali stále nové a nové verzie s rôznymi ďalšími ingredienciami a bizarnými farbami - ružovú a cyklámenovú nevynímajúc.
Podobne ako pita chlieb, aj cloud bread dokáže zvládnuť väčšinu výziev - dá sa pripraviť mramorovaný, so semienkami, v pizza verzii, či ako hamburger.
Foto: Shutterstock
V základnej podobe možno cloud bread použiť tak ako zvyčajný chlieb na raňajky, ale aj na rýchlu večeru. Chlebík môžete rozrezať, naplniť šunkou, syrom a zeleninou, natrieť maslom a obľúbenou nátierkou, podávať k polievke alebo dať zapiecť.
Cloud bread so smotanovým syrom
Foto: Shutterstock
Potrebujeme:
Postup:
1. Na základnú verziu chleba najprv oddelíme vaječné bielky od žĺtkov. Do misky s bielkami dáme štipku soli a vyšľaháme ich do tuha. Pridáme cukor a kukuričný škrob a opatrne zamiešame, aby sa zachovala ľahkosť snehu. Potom zo zmesi tvarujeme na plechu s papierom na pečenie malé bochníky alebo dáme zmes do formy. Pečieme 25 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
2. Vo verzii so smotanovým syrom vyšľaháme žĺtky so syrom do nadýchanej peny. Spojíme ju s pripraveným snehom a na plechu s papierom na pečenie tvoríme placky. Môžeme ich ochutiť soľou, korením a bylinkami.
Ak máte chuť na sladkú verziu obláčikového chlebíka, vyskúšajte kakaový podľa tohto receptu:
Zdroj: Instagram, janka.tkacova
Diskusia k článku