Zbytočne neriskujte:
Tieto potraviny do mikrovlnky radšej nedávajte. Čo všetko vám hrozí?

Jarmila Horváthová, 16. januára 2024     3 minúty čítania

Mikrovlnná rúra je užitočný pomocník, nie každá surovina však do nej patrí. Dôvody sú rôzne...



Foto: Shutterstock

2. Paradajková omáčka

Ak nechcete tráviť čas čistením rúry, nedávajte do nej zohrievať paradajkovú omáčku. Obsahuje veľa vody a čím viac vody potravina alebo jedlo obsahuje, tým rýchlejšie sa v mikrovlnnej rúre ohrieva, avšak nerovnomerne.

Dôsledkom toho sa v omáčke začnú tvoriť bubliny, ktoré sa rozprsknú po celej mikrovlnnej rúre. Toto znečistenie sa ťažko odstraňuje, tak prečo to pokúšať...




ANKETA: Máte doma mikrovlnnú rúru?

86,8%



13,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist