Varíme s chuťou do 15 eur:
Viliam Bajzík upiekol v TV Varecha brownie, ktorý preslávil TikTok!

P.R. Servis, 28. júla 2022     4 minúty čítania

INZERCIA - 16-ročný Viliam Bajzík sa pečeniu venuje od 11 rokov. Vážnejšie to však začalo byť až po jeho zranení kolena, keď musel úplne obmedziť obľúbený parkour, ktorému sa dovtedy venoval.



Foto: TV Varecha

Prvé, čo upiekol, bola torta - a potom sa to už rozbehlo. Absolvoval kurzy, vzdelával sa a dnes sa venuje prevažne francúzskym mono dezertom, pri ktorých sa vie vyhrať s chuťami aj s dizajnom. V TV Varecha nám upiekol fantastický brownie.

Čokoládovo-pekanové brownie
podľa Viliama Bajzíka

„Brownie je výborný recept, ktorý preslávili sociálne siete, a pre mňa samého to bola výzva. Chcel som totiž prerobiť dizajn brownie a ukázať, že to nemusí byť len obyčajný koláč,“ tešil sa z pečenia pre Kaufland a Varechu Viliam. „Aktuálne je dosť ťažké upiecť za 15 eur kvalitný dezert. Ale keď sa chce, všetko sa dá. Najmä ak sa na nákupy vyberiete do Kauflandu a suroviny na prípravu môjho brownie nakúpite z ponuky kvalitných privátnych značiek, tak ako som to urobil ja.“



Foto: TV Varecha

Na cesto:
• 210 g vajec
• 225 g kryštálového cukru
• 180 g masla K‑Classic
• 70 g polohrubej múky K‑Classic
• 80 g pekanových orechov K‑Classic
• 130 g horkej čokolády K‑Classic

Na čokoládovú ganáž:
• 250 g mliečnej čokolády K‑Classic
• 125 g smotany na šľahanie 33 % K‑Classic

Na čokoládovú polevu:
• 400 g mliečnej čokolády K‑Classic
• 60 g pekanových orechov K‑Classic
• 25 g oleja K‑Classic

Postup:
1. Na čokoládovú ganáž do nádoby nalámeme mliečnu čokoládu. Smotanu zohrejeme do bodu varu a postupne na 2- až 3-krát ju prilejeme k čokoláde, zakaždým necháme chvíľku postáť a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

2. Nakoniec premixujeme pomocou ponorného mixéra, aby bola ganáž hladká a lesklá.

3. Na brownie v hrnci roztopíme maslo, pridáme k nemu nalámanú horkú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Rozpustenú čokoládu necháme vychladnúť na 40 - 50 °C.

4. Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny, do ktorej ručne pomaly vmiešame rozpustenú čokoládu s maslom. Do čokoládovej peny preosejeme múku a cesto ručne dohladka vymiešame. Na záver do cesta vmiešame nasekané pekanové orechy.

5. Cesto nalejeme do formy (30 x 20 cm) vystlanej papierom na pečenie a brownie pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 - 25 minút. Upečené brownie necháme vychladnúť.

6. Na polevu roztopíme nalámanú čokoládu vo vodnom kúpeli, primiešame olej a nakoniec aj nasekané pekanové orechy.

7. Vychladnuté brownie nakrájame na kúsky, ktoré namáčame do pripravenej vlažnej polevy (ideálne 32 °C) a ukladáme na papier na pečenie. Necháme vychladiť a nakoniec pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme čokoládovou ganážou.












 



TOPlist