Tapas:
Malé občerstvenie zo Španielska

Tomáš Opletal, šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava, 17. mája 2022     2 minúty čítania

Kto bol niekedy v Španielsku, vie, že k tamojšej stravovacej kultúre neodmysliteľne patria tapas.



Tomáš Opletal, šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava
Foto: kavickari.sk


Tapas sú synonymom pre malé občerstvenie, pri ktorom sa fantázii medze nekladú – môžu to byť degustačné porcie všetkých možných jedál servírované na malých tanierikoch či miskách, rovnako ako chuťovky, obložené pečivo alebo chlieb.

Tapas sa konzumujú vždy v spoločnosti – priateľov, rodiny, známych, ktorí sedia (alebo postávajú) za jedným stolom. Ich príprava závisí od toho, aké komplikované ich chceme mať a koľko času chceme alebo môžeme venovať ich príprave.

Efektné sú aj úplne jednoduché chuťovky: ak použijeme zaujímavé nátierky, pekne ich obložíme a kúpime španielske údeniny a syry, ktoré sú bežne dostupné aj u nás.

Môžu byť vítaným občerstvením pre návštevy, pri príprave ktorého nestrávite v kuchyni hodiny času – a ak budú chutiť a zo stola zmiznú, viete ich rýchlo dorobiť. Dobrú chuť!



Pripravte si tapas podľa Tomáša Opetala:
















Diskusia k článku







TOPlist