Tomáš Opletal, šéfkuchár v AC Hotel by Marriott Bratislava
Foto: kavickari.sk
Tapas sú synonymom pre malé občerstvenie, pri ktorom sa fantázii medze nekladú – môžu to byť degustačné porcie všetkých možných jedál servírované na malých tanierikoch či miskách, rovnako ako chuťovky, obložené pečivo alebo chlieb.
Tapas sa konzumujú vždy v spoločnosti – priateľov, rodiny, známych, ktorí sedia (alebo postávajú) za jedným stolom. Ich príprava závisí od toho, aké komplikované ich chceme mať a koľko času chceme alebo môžeme venovať ich príprave.
Efektné sú aj úplne jednoduché chuťovky: ak použijeme zaujímavé nátierky, pekne ich obložíme a kúpime španielske údeniny a syry, ktoré sú bežne dostupné aj u nás.
Môžu byť vítaným občerstvením pre návštevy, pri príprave ktorého nestrávite v kuchyni hodiny času – a ak budú chutiť a zo stola zmiznú, viete ich rýchlo dorobiť. Dobrú chuť!
Diskusia k článku