Foto: Shutterstock
1. Kapustnica na spôsob segedínu
Kapustnicu varenú s mäsom a klobásou premeňte na niečo ako segedínsky guláš. Pridajte do nej trochu domäkka orestovanej cibule poprášenej mletou červenou paprikou, prilejte smotanu na šľahanie alebo varenie, alebo aj kyslú smotanu, a ak treba, zahustite múkou a povarte. Podávajte, veď ako inak, s knedľou.
2. Kapustnica na spôsob koložvárskej kapusty
Ak ste kapustnicu varili spolu s kúskami bravčového či údeného mäsa a kolieskami klobásy, môžete hustú časť kapustnice použiť do špeciálnej verzie koložvárskej kapusty.
Jednoducho ju rozložte medzi dve vrstvy uvarenej ryže v pekáči. A zvyšok už poznáte - zalejte sladkou smotanou, alebo navrch rozotrite kyslú smotanu a dajte zapiecť.
3. Kapustnicový boršč
Ak máte chuť na iný typ polievky, skúste vytvoriť boršč. Do kapustnice pridajte uvarenú cviklu, uvarené zemiaky a kôpor, a vytvoríte boršč s kyslým kapustovým základom. Polievku môžete dochutiť smotanou a podávať s chlebom.
Foto: Shutterstock
4. Kapustnica s haluškami
Hustú časť kapustnice môžete scediť a skombinovať s uvarenými zemiakovými haluškami. Budete mať naozaj chutnú verziu obľúbených strapačiek.
5. Kapustnicový zapekanec
Vytvorte zo zvyškov kapustnice chutný zapekanec. Hustú časť kapustnice zmiešajte s uvarenými zemiakmi, ak v nej už nie je, pridajte nakrájanú klobásu, trochu strúhaného syra a zapečte v rúre dozlatista. Na vrch môžete pridať vrstvu kyslej smotany.
Ak ste navládali zjesť všetku kapustnicu, môžete si ju aj zavariť do fliaš. Vyskúšajte tento návod.
Diskusia k článku