Trendy:
Rozlúčková párty s Varíme s Varechou

Redakcia Varecha.sk, 10. januára 2018     8 minút čítania

Všetko má svoj koniec - aj naša súťaž pre všetkých vareniachtivých Varecháčov. V decembri sme pre víťazov posledného kola Varíme s Varechou pripravili kurz varenia s finalistom televíznej kulinárskej šou MasterChef Slovensko Ivanom Rusinom.



Ako sa na správnu párty patrí, prichystali sme bohatý výber chuťoviek a jednohubiek a na záver sladkú bodku. Účasť bola tentokrát veľmi pestrá - na kurz varenia prišli Varecháči naozaj z celého Slovenska, medzi ktorými nechýbali ani traja muži a tri deti. Nech sa páči, tu ich máme: Peter s malým Aleškom, autorka tohto článku Andrea (Andreac), Vierka (Hviera), Evka (Alex37), Deniska s malou Emkou, náš lektor Ivan Rusina, s Erikom prišiel Robert (Remy), Terezka (Cingit), Lucka (Luprox), Tomáš, Mária a Alica (Imaginarium).



Náš dnešný lektor Ivko Rusina je veľký sympaťák. Varí s entuziazmom a láskou a na výslednom jedle to bolo aj poznať. Úlohy pre Varecháčov zadeľoval s prehľadom a zo svojej celkom slušnej výšky starostlivo striehol na prípravu všetkých chodov.



Práce bolo veľa, takže nebolo čas na zaháľanie. Jedna časť Varecháčov sa preto hneď pustila do vaľkania cesta.



Ďalší sa pustili do krájania šunky. No ale, že by vás na to bolo treba až tak veľa?



Mária sa nedala zahanbiť - v kuchyni sa cíti ako doma. Na kurz prišla namiesto svojej dcéry (Kucharka), ktorá žije v zahraničí.



Najmladší účastník kurzu trpezlivo vyčkával vo svojom kočíku. Samozrejme, že aj on chcel občas vidieť, čo sa dialo, preto sa vypýtal mame na ruky.



A veru, čo sa za mladi naučíš... Emka s mamičkou sa usilovne učili.



Zamiesiť cesto bolo pre stále usmiatu Evku (Alex37) hračka. A že sme tých ciest museli miesiť niekoľko. Určite mali po kurze podaktorí aj svalovicu.



Lucka (Luprox) mala na starosti dezert a pečenie slaných rolád. Určite si ich pozrite, pretože Lucka ich pripravila fakt na profi úrovni.



Robert (Remy) si priniesol so sebou na pomoc syna Erika. Ten je už veru "iný level": krája s veľkým nožom a vaľká cesto ako skúsený kuchár. Uvidíme, či z neho raz vyrastie "Chef".



A vy si tu čo hrkútate ako také hrdličky?



Ivko, pozor, aby si si nepopálil "frňák"! My vieme, že to dobre vonia, ale všetkého s mierou.



Konečne máme všetkých 8 (!) chodov nachystaných, už len drobné úpravy, aranžovanie byliniek a konečne sa pustíme do jedenia :)

Poďakovanie

patrí všetkým Varecháčom, ktorí prihlásili svoj recept do súťaže aj všetkým tým, ktorí svoju výhru - kurz varenia - využili a neváhali kvôli kurzu cestovať z veľkej diaľky.

Ďakujeme tiež Škole varenia Radosť variť v bratislavskom nákupnom centre Polus a špeciálne manažérke školy Inez, ktorá pre nás všetky kurzy starostlivo chystala, ďalej fotografkám Kristíne a Stanke, pomocníčkam v kuchyni Dáške a Kajke, ako aj všetkým lektorom, ktorí nás za takmer 2 roky trvania našich kurzov toho veľmi veľa naučili.

Na našej rozlúčkovej párty sme ochutnali tieto dobroty:



















Foto: Kristina Cheval, Radosť variť - Škola varenia v Poluse

Zaujal vás tento článok?

Všetky nové články a recepty môžete dostávať každé ráno do vašej e-mailovej schránky.









Diskusia k článku

ampara
Veľká škoda,že to bolo posledné varenie v Poluse. Ste tam všetci úžasní a ide z vás fantastická energia. Všetkým prajem úspešný a najmä zdravý cely rok a samozrejme celej Vareche a realizačnému tímu. Ďakujem Vareche,že je.
mijaita
Jsem rada, ze jsem mela moznost se také jednou zucastnit. Bylo mi mezi vami dobre a kurz byl super. Tak snad zas nekdy pri nejake varechacske prilezitosti.






 



TOPlist