Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. januára 2018 16:00
Ďalšie recepty »

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

Cviklová roláda:
6 ks
6 PL
3 PL
3 PL
štipka
2 PL (alebo cviklová šťava)
Špenátová roláda:
6 ks
6 PL
3 PL
3 PL
štipka
2 PL (alebo špenátový pretlak)
Kurkumová roláda:
6 PL
6 PL
3 PL
3 PL
štipka
2 ČL
Bryndzová nátierka:
250 g
125 g
štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme 3 cestá, každé inej farby. 6 bielkov vyšlaháme so štipkou soli dotuha. 6 polievkových lyžíc múky preosejeme so špenátovým prachom. 6 žĺtkov vyšľaháme, pridáme ku nim olej, vodu, prišľaháme múku so špenátovým prachom. Na záver jemne primiešame vyšľahané bielky. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech pobúchame dlaňou zospodu, aby sa cesto rovnomerne rozlialo na plechu.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme peicť do vyhriatej rúry na 5 - 10 minút pru teplote 185 °C.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte z horúcej rolády odstránime papier na pečenie a zrolujeme ju do čistej vlhkej utierky.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ju vychladnúť.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a natrieme brynduzovou nátierkou.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou potravinovej fólie zvinieme a necháme poriadne vychladiť v chladničke.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krájame na plátky.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak isto postupujeme aj pri cviklovej a kurkumovej roláde.

    Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bryndzová nátierka: Bryndzu rozmiešame s maslom, pridáme najemno nakrájanú pažítku. Do kurkumovej rolády pridáme do bryndzovej nátierky aj mletú červenú papriku.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist