Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Jana Klimanová, 24. septembra 2025     4 minúty čítania

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru. Čomu sa treba vyhnúť, aby boli v cestovinách, omelete alebo na pizzi lákavé a lahodné?



Foto: Shutterstock

3. Preplnená panvica

Keď šampiňóny natlačíte na panvicu príliš nahusto, začnú púšťať vodu a namiesto opekania sa dusia. Výsledkom je hnedastá, mazľavá hmota bez karamelizácie.
Šampiňóny opekajte v jednej vrstve. Ak máte väčšie množstvo, rozdeľte ich na viac dávok. Šampiňóny pri opekaní neotáčajte hneď. Nechajte ich pár minút na jednej strane bez pohybu – tak sa vytvorí krásna karamelizovaná kôrka. Až potom ich premiešajte alebo otočte.




ANKETA: Umývate šampiňóny pod tečúcou vodou?

33,3%



66,7%







Diskusia k článku










TOPlist