Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Jana Klimanová, 24. septembra 2025     4 minúty čítania

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru. Čomu sa treba vyhnúť, aby boli v cestovinách, omelete alebo na pizzi lákavé a lahodné?



Foto: Shutterstock

2. Nevhodné nakrájanie

Nepravidelne nakrájané šampiňóny sa pripravujú nerovnomerne – niektoré časti sa spália, iné ostanú surové. Na tenké plátky nakrájané šampiňóny sa rýchlo rozpadnú a stratia štruktúru.
Používajte ostrý nôž a krájajte huby na rovnomerné plátky hrubé asi 0,5 cm. Väčšie klobúčiky prekrojte najskôr na štvrtiny.




ANKETA: Umývate šampiňóny pod tečúcou vodou?

31,2%



68,8%







Diskusia k článku










TOPlist