Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Jana Klimanová, 24. septembra 2025     4 minúty čítania

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru. Čomu sa treba vyhnúť, aby boli v cestovinách, omelete alebo na pizzi lákavé a lahodné?



Foto: Shutterstock

4. Nízka teplota panvice

Nedostatočne rozpálená panvica spôsobí, že sa šampiňóny začnú dusiť hneď po kontakte s povrchom. Namiesto zlatistého opekania vznikne sivá, vlhká hmota.
Predtým, než pridáte šampiňóny, nechajte panvicu, najlepšie nerezovú alebo liatinovú rozpáliť. Ak použijete olej, počkajte, kým sa začne jemne trblietať. Šampiňóny by mali zasyčať hneď po kontakte s povrchom panvice.




ANKETA: Umývate šampiňóny pod tečúcou vodou?

34,1%



65,9%







Diskusia k článku










TOPlist