Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí fotorecept

kaschmere - bez fotkykaschmere, 21. októbra 2015
Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept)
Foto: kaschmere

Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie naposledy. Výsledok bol veľmi chutný.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

620 g
3 dcl
cca 1/2 šálky
cca 1/2 šálky
za väčší hrnček
8 strúčikov
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, jahňacie plece si nakrájame na cca 1cm plátky. Na tento recept môžeme použit aj kotlety.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plátky mäsa si z každej strany osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a každý strúčik prepolíme.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme mäso a opekáme z každej strany do hneda. K mäsu pridáme cesnak a ešte chvíľku opekáme. Cesnak by mal chytiť peknú farbu ale nesmie zhorieť. Navrch nasypeme vetvičky tymiánu.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sušené ovocie opláchneme v studenej vode, marhule nakrájame na štvťky. Do panvice nalejeme víno a pridáme sušené ovocie. Privedieme k varu a zredukujeme víno približne na polovicu.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice prilejeme hovädzí vývar a necháme dusiť čiastočne prikryté pokrievkou. Dusíme pomaly, na nižšom stupni a poodokryté aby sa nám z omáčky odparovala voda.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso jemné a mäkké a v panvici nám vznikla hustá a lesklá omáčka, jedlo je hotové - asi tak po 45 minútach. Môžeme odstániť vetvičky tymiánu, ale ja som ich tam nechala. Ako prílohu som podávala kuskus ale príloha je ľubovolná.

    Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Súťaž Jarda Žídeka, Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

jozka2
Vyzera velmi dobre,prave vcera som kupila krasny kusok jahnaciny tak to skusim.Ja k jahnacine pridavam este aj rozmarin.
dorisa
Tvoje mäsko vyzerá úžasne, večeru si si zaslúžila.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha