Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí fotorecept
Foto: kaschmere
Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie naposledy. Výsledok bol veľmi chutný.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, jahňacie plece si nakrájame na cca 1cm plátky. Na tento recept môžeme použit aj kotlety.
-
2
Plátky mäsa si z každej strany osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a každý strúčik prepolíme.
-
3
Na väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme mäso a opekáme z každej strany do hneda. K mäsu pridáme cesnak a ešte chvíľku opekáme. Cesnak by mal chytiť peknú farbu ale nesmie zhorieť. Navrch nasypeme vetvičky tymiánu.
-
4
Sušené ovocie opláchneme v studenej vode, marhule nakrájame na štvťky. Do panvice nalejeme víno a pridáme sušené ovocie. Privedieme k varu a zredukujeme víno približne na polovicu.
-
5
Do panvice prilejeme hovädzí vývar a necháme dusiť čiastočne prikryté pokrievkou. Dusíme pomaly, na nižšom stupni a poodokryté aby sa nám z omáčky odparovala voda.
-
6
Keď je mäso jemné a mäkké a v panvici nám vznikla hustá a lesklá omáčka, jedlo je hotové - asi tak po 45 minútach. Môžeme odstániť vetvičky tymiánu, ale ja som ich tam nechala. Ako prílohu som podávala kuskus ale príloha je ľubovolná.
Diskusia k receptu