Magazín

Pozor, hrozí závislosť: Keď čokoláda a smotana splynú v dokonalosť. 9 zákuskov s parížskou šľahačkou

Pozor, hrozí závislosť:
Keď čokoláda a smotana splynú v dokonalosť. 9 zákuskov s parížskou šľahačkou

Nech upečiete ktorýkoľvek, dať si len jeden kúsok, to bude chcieť veľa pevnej vôle....
4 minúty čítania

Šéfkuchárka radí: Ako pripraviť vajcia Benedikt, nóbl raňajky ako zo špičkovej reštaurácie

Šéfkuchárka radí:
Ako pripraviť vajcia Benedikt, nóbl raňajky ako zo špičkovej reštaurácie

Pošírované vajce, opečená šunka, lahodná omáčka a to všetko na opečenom toaste....
4 minúty čítania

Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou

Plný hrniec:
10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou

Mäso a fazuľa spolu v jednom hrnci je zárukou, že nikto doma nezostane hladný....
4 minúty čítania

Budete sa čudovať: Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky

Budete sa čudovať:
Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky

Mraznička je síce určená na potraviny, ale mráz v nej dokáže divy aj s rôznymi inými vecami.
3 minúty čítania

Výhercovia 3. kola: Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre

Výhercovia 3. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien. Stačí poslať jednu fotku a ste v hre

Máme tu ďalšiu várku výhercov našej fotosúťaže, ktorým spolu s Maresi mliekom pošleme skvelé darčeky....
3 minúty čítania

Chutné tipy: Skvelé ázijské jedlo na vidieku

Chutné tipy:
Skvelé ázijské jedlo na vidieku

Pochutiť si na naozaj výbornom suši a panázijskej kuchyni bola ešte pred pár rokmi výsada Bratislavy a Košíc....
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 17/2024: Chutné aj zdravé maškrty z tvarohu

PRÍLOHA VARECHA 17/2024:
Chutné aj zdravé maškrty z tvarohu

Varecha s odskúšanými receptami na výborné dezerty z tvarohu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 26. apríla.
3 minúty čítania

Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí

Takto si ju zamilujete:
10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí

Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak....
4 minúty čítania

Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?

Ako to teda je:
Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?

Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť....
4 minúty čítania

Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...

Obohaťte repertoár:
V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...

Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia....
5 minút čítania

Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!

Mali by ste vedieť:
Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!

Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
2 minúty čítania

Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami

Gurmán Award 2024:
Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami

Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje...
4 minúty čítania

Biela aj zelená: 10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale

Biela aj zelená:
10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale

Zdravá, chutná a práve teraz v sezóne. Pre všetkých fanúšikov špargle máme skvelé recepty, ktoré perfektne spestria jarné menu.
5 minút čítania

Dilema vyriešená: Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...

Dilema vyriešená:
Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...

Ostalo vám otvorené mlieko, ktoré nestíhate spotrebovať, alebo ste ho nakúpili viac, lebo bolo v akcii? Možno vám napadlo, odložiť ho...
4 minúty čítania

Burgra neponúkali

Fedor Malík:
Burgra neponúkali

V ostatnom čase sa mi akosi (gastronomicky) nedarí....
3 minúty čítania

Perfektná súhra: Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?

Perfektná súhra:
Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?

Aby boli cestoviny dokonalé, podľa Talianov musia byť zladené s omáčkou. Zasvätíme vás do tajomstva, aký typ omáčky je vhodný k rôznym...
4 minúty čítania

Plné bielkovín: 8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo

Plné bielkovín:
8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo

Strukoviny obsahujú veľa bielkovín, ktoré výborne zasýtia a nezruinujú vašu peňaženku ani kalorický deficit, ak sa snažíte schudnúť....
4 minúty čítania

Úspešná premiéra: 9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom

Úspešná premiéra:
9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom

Je pre vás králičie mäso neprebádanou surovinou? Ak ste ho ešte nikdy nerobili, pár dobrých rád sa vám hodí.
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Benátky

Gurmánske cesty:
Ako chutia Benátky

Návšteva Benátok rozdelí zvyčajne ľudí na dve skupiny....
9 minút čítania

Aj pre oslávenca: Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach

Aj pre oslávenca:
Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach

Zákusok v podobe rolády, vždy vyzerá efektne a výborne sa preto hodí aj na rôzne oslavy....
4 minúty čítania

Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť

Sýty obed:
7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť

Schovajte do knedličiek zo zemiakového cesta troška mäska, na tanier pridajte podusenú kapustu a všetci doma sa budú zalizovať.
3 minúty čítania

Michal Takács: Ako sa zo stavbára stane špičkový šéfkuchár

Michal Takács:
Ako sa zo stavbára stane špičkový šéfkuchár

Prečítajte si o tom, ako sa človek vypracuje z amatérskeho kuchára s minimálnymi skúsenosťami na šéfa kuchyne najlepšej slovenskej reštaurácie.
8 minút čítania

Pri nákupe: Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom

Pri nákupe:
Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom

V obchode často hodíme do košíka prvé hrozienka, ktoré nám prídu pod ruku. Červené alebo žlté, malé či veľké, veď je...
3 minúty čítania

Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete

Funguje aj kefír, cmar a acidko:
10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete

Vďaka kyslomliečnym výrobkom bude aj ten najobyčajnejší koláč príjemne vláčny a šťavnatý....
5 minút čítania

Z kostí a zeleniny: Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte

Z kostí a zeleniny:
Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte

Či už pripravujete pečené alebo dusené mäso, dobrá omáčka ho pozdvihne o úroveň vyššie.
4 minúty čítania