Magazín

Mrazom sušené: Lyofilizované ovocie je zdravé a chutné po celý rok. Má len jedinú nevýhodu...

Mrazom sušené:
Lyofilizované ovocie je zdravé a chutné po celý rok. Má len jedinú nevýhodu...

Sušenie mrazom je veľmi šetrné k potravinám, vďaka nemu si zachovávajú cenné vitamíny. Aké sú jeho ďalšie výhody a čo naopak hrá v...
4 minúty čítania

Delikatesa z formy: Pečeňová, lososová, syrová aj zo zemiakov. 8 receptov na fajnovú terinu

Delikatesa z formy:
Pečeňová, lososová, syrová aj zo zemiakov. 8 receptov na fajnovú terinu

Terina je francúzsky pokrm podobný paštéte a označuje sa tak aj nádoba, v ktorej sa pripravuje....
4 minúty čítania

Dekorácia na zjedenie: Tieto veľkonočné vence nielen ozdobia, ale aj chutia. Pozrite sa, aký by mohol aj u vás zažiariť na sviatky

Dekorácia na zjedenie:
Tieto veľkonočné vence nielen ozdobia, ale aj chutia. Pozrite sa, aký by mohol aj u vás zažiariť na sviatky

Úžasné dobroty dva v jednom. Nielenže efektne vyzerajú, ale bude aj radosť do nich zahryznúť....
4 minúty čítania

Veľká neznáma: 3 spôsoby, ako do jedla pridávať citrónovú trávu

Veľká neznáma:
3 spôsoby, ako do jedla pridávať citrónovú trávu

Táto exotická surovina dodá každému pokrmu špecifickú chuť, ktorá však môže niekomu prekážať. Preto treba vedieť, ako citrónovú trávu pri varení „domácej...
3 minúty čítania

Knedle z páleného cesta

Fedor Malík:
Knedle z páleného cesta

Píšem do Varechy a jej „predchodcov“ už vyše dvadsať rokov, nuž a takéto problémy som dosiaľ nemal...
3 minúty čítania

Z rôznych druhov mäsa: 9 klasických aj menej tradičných receptov na sviečkovú na smotane

Z rôznych druhov mäsa:
9 klasických aj menej tradičných receptov na sviečkovú na smotane

Niet nad originál z hovädzieho mäsa, ale zachutí aj z bravčoviny, diviny či kuraciny....
4 minúty čítania

Chutná história: Kto vynašiel slávne žerbó rezy, a ako bonus video, podľa ktorého si ich môžete doma upiecť

Chutná história:
Kto vynašiel slávne žerbó rezy, a ako bonus video, podľa ktorého si ich môžete doma upiecť

Sú mimoriadne obľúbené nielen v Maďarsku, krajine svojho vzniku, no našli si cestu aj za hranice....
7 minút čítania

Linecké aj medovníky: 11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite

Linecké aj medovníky:
11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite

Veľká noc by mala byť veselá a presne také by mali byť aj koláčiky, ktoré budú na stole....
5 minút čítania

Ani tvrdá, ani horká: Dobré rady, ako pripraviť jemnú a chutnú pečeň

Ani tvrdá, ani horká:
Dobré rady, ako pripraviť jemnú a chutnú pečeň

Pečeň neobľubujú úplne všetci, ale možno je to aj preto, lebo ju ešte neochutnali dobre pripravenú....
3 minúty čítania

Vyberie si každý: So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu

Vyberie si každý:
So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu

Tieto kysnuté koláče s peknou vizážou sú nielen ohromne dobré, ale aj výborne zasýtia....
4 minúty čítania

Zázrak zadarmo: Nazbierajte si žihľavu, je to liek a navyše sa z nej dá aj variť

Zázrak zadarmo:
Nazbierajte si žihľavu, je to liek a navyše sa z nej dá aj variť

Čerstvá alebo sušená žihľava dvojdomá upraví metabolizmus, prečistí krv, posilní vlasy a dokonca vynikajúco chutí....
7 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 11/2024: Zázračné odpaľované cesto

PRÍLOHA VARECHA 11/2024:
Zázračné odpaľované cesto

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie dezerty z odpaľovaného cesta vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. marca.
3 minúty čítania

Mleté mäso: 10x čevapčiči, ktoré máme najradšej s horčicou a cibuľou

Mleté mäso:
10x čevapčiči, ktoré máme najradšej s horčicou a cibuľou

Balkánska špecialita z mletého mäsa v tvare valčekov sa už dávno udomácnila aj u nás. Dokonca až tak, že si ju ako deti pamätáme aj zo školskej jedálne....
5 minút čítania

Malá alchýmia: Zemiakový či kukuričný? Ktorý škrob je na čo vhodný a čím sa dajú nahradiť

Malá alchýmia:
Zemiakový či kukuričný? Ktorý škrob je na čo vhodný a čím sa dajú nahradiť

Používajú sa na zahustenie polievky, omáčky, aj do pečenia. Viete ale, kedy použiť škrob zemiakový a kedy kukuričný?
3 minúty čítania

Sladké tajomstvo: Schovajte mrkvu do koláča. 9 receptov, v ktorých ju budú všetci milovať

Sladké tajomstvo:
Schovajte mrkvu do koláča. 9 receptov, v ktorých ju budú všetci milovať

Okrem toho, že je zdravá, dokáže mrkva aj dodať vláčnosť každému koláču či korpusu....
4 minúty čítania

Skúste to ako oni: Toľko prešľapov pri varení cestovín? Toto Taliani pri ich príprave nikdy nerobia

Skúste to ako oni:
Toľko prešľapov pri varení cestovín? Toto Taliani pri ich príprave nikdy nerobia

Uvariť cestoviny nepovažujeme za žiadnu veľkú vedu a predsa by v mnohých prípadoch Taliani nad naším kuchárskym „umením“ krútili hlavou....
5 minút čítania

Z čoho chutne a lacno navariť: 10 jedál z jačmenných krúp, ktoré vás nasýtia, ale nezruinujú

Z čoho chutne a lacno navariť:
10 jedál z jačmenných krúp, ktoré vás nasýtia, ale nezruinujú

Módne kulinárske trendy diktujú quinou či bulgur a na naše jačmenné krúpy sme akoby pozabudli....
4 minúty čítania

Stačí si vybrať: Riedky guláš? Toto je 6 spôsobov, ako ho môžete zahustiť

Stačí si vybrať:
Riedky guláš? Toto je 6 spôsobov, ako ho môžete zahustiť

Dobrý guláš má mať aj správnu konzistenciu. Aké máte možnosti, aby bol tak akurát hustý podľa vášho gusta?
3 minúty čítania

Oškvarková s ryňákom

Fedor Malík:
Oškvarková s ryňákom

Napred si urobíme poriadok v názvosloví. Príkladom je napríklad nátierkové maslo. Jazykovedci aj potravinárski znalci sa vzácne zhodli, že je to nesprávne....
3 minúty čítania

Vajíčka natvrdo: Zelený prstenec okolo žĺtka - chybička krásy alebo zdravotné riziko?

Vajíčka natvrdo:
Zelený prstenec okolo žĺtka - chybička krásy alebo zdravotné riziko?

Ak ste uvarili vajíčka napríklad na studenú misu, zelenkavá vrstva, ktorá sa ukáže po ich rozkrojení, veru nepôsobí vábne. Prečo sa...
3 minúty čítania

Ku kávičke: 10 receptových tipov, ako vyčarovať sladkú krásu z konzervy ananásu

Ku kávičke:
10 receptových tipov, ako vyčarovať sladkú krásu z konzervy ananásu

Ananás v podobe kompótu sa výborne hodí do koláčov a zákuskov. Toto je len malá ochutnávka dezertov, do ktorých ho môžete použiť...
4 minúty čítania

Víťazka Pečie celé Slovensko: Počas šou som sa vždy vedela vynájsť

Víťazka Pečie celé Slovensko:
Počas šou som sa vždy vedela vynájsť

Timea Strnálová vyhrala tretiu sériu populárnej televíznej šou a pritom začala piecť len pred necelými dvoma rokmi....
12 minút čítania

Legendárne halušky: S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách

Legendárne halušky:
S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách

Aj také tradičné jedlo ako sú strapačky sa v našich domácnostiach pripravujú rôzne....
4 minúty čítania

6 krokov k úspechu: Jednoduchý manuál, ako si vypestovať vlastné klíčky

6 krokov k úspechu:
Jednoduchý manuál, ako si vypestovať vlastné klíčky

Mladé klíčky v sebe skrývajú silu aj výživné látky. Aj keď niektoré dostať aj v supermarketoch, najlepšie je vypestovať si svoje....
4 minúty čítania