Sladký Piatok:
Odpáľte to! 10 zákuskov z odpaľovaného cesta

Redakcia Varecha.sk, 24. novembra 2017     7 minút čítania

Štatistiky zo slovenských cukrární hovoria jasnou rečou: veterníky, venčeky, či profiterolky patria k najžiadanejším zákuskom. Azda preto, že ich príprava vyžaduje istú cukrársku zručnosť a nie každá gazdinka si ich trúfne pripraviť. Vychutná si ich teda aspoň v cukrárni. My vás však chceme presvedčiť o opaku: podľa týchto receptov ich určite zvládne upiecť aj "nemehlo".

Venčeky aj s makovým krémom


Foto: Mesiar50



Karamelové veterníky


Foto: Havino



Mini veterníčky


Foto: Henriet



Bezlepkové veterníky


Foto: Nika8



Karamelové veterníky


Foto: Orchidea



Vanilkové venčeky


Foto: Orchidea



Profiteroles


Foto: Mirmita



Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta


Foto: Tatranka



Eclairs


Foto: Iva63



Veterníky s banánovým krémom


Foto: Mesiar50






Chcete dostávať každé ráno novinky zo stránky Varecha.sk do e-mailu?






Sladké inšpirácie na víkend














Zdravé recepty na celý týždeň




















Diskusia k článku

smejkad
Krásne, odpalovane môžem kedykoľvek :-). Už sa mi podarilo na sladko aj na slano- ale slané u nás nešli na odbyt. Čo mi však chýba v tejto kolekcii je torta od kukulienky, kombinácia lístkové a odpalovane. Na tú zbieram odvahu už vari druhý rok :-)
haji
Bezva recepty, jen ta pracnost - no, neva. Už jsem tam, kde platí heslo: "Co se v mládí naučíš, ve stáří už nemůžeš dělat!"
mitzy
Prekrasne zakusky. Ja mam taku obycaj teraz, ze raz za cas zajdeme do cukrarne. Pocas prechadzky mestom to v chladnom pocasi dobre padne. Stary otec ma ako malu braval tiez sem tam do Mayera na Hlavnom namesti. To boli take male sviatky mimo sviatkov :) Bolo tam nespocetne vela zakuskov, tort, ale najradsej som mala obycajne gastanove pyre. Pre mna su cukrarne take miesta plne lasky, podobne vyzeraju aj tieto tamieriky plne veternickov.






 



TOPlist