Takto vonia domov:
10 perníkových koláčov, ktoré by ste na jeseň mali upiecť

Redakcia Varecha.sk, 3. novembra 2017     7 minút čítania

Je taký jednoduchý a pritom chutný. Nečudo, že perníkový koláč patrí do stáleho repertoáru slovenských gazdiniek. No a k sychravým jesenným dňom je aróma škorice, klinčekov, badyánu a anízu z perníkového korenia ako stvorená. Tak rozvoňajte svoj domov niektorým z našich koláčikov.

Perník s chuťou domova


Foto: Adakovalinka



Prevrátený perník (fotorecept)


Foto: Dzejsik



Perníkové kocky (fotorecept)


Foto: Luwinka



Perníkové rezy s kokosom (fotorecept)


Foto: Grejsy



Šťavnatý jablkový perník


Foto: Klaudia968



Okrúhly perník (fotorecept)


Foto: Ywett



Liaty perník (vegan)


Foto: Veganvidya



Perníková bábovka na vandrovke (fotorecept)


Foto: Salinka



Kávový perník (fotorecept)


Foto: Izabella929



Výborný, rýchly a nadýchaný perník


Foto: Nikky1






Chcete dostávať každé ráno novinky zo stránky Varecha.sk do e-mailu?






Sladké inšpirácie na víkend
















Zdravé recepty na celý týždeň



















Diskusia k článku

haji
Hmm, perník, to je moje slabina! Litý, vykrajovaný, s polevou, bez polevy, s čokoládou, bez čokiny. @Redakcia toto bych brala jako 1. díl, žiada sa mi 2. dielu - perník vykrajovaný, vyvalovaný. Šlo by to? Moc děkuji předem!
redakcia
@Haji (3.11.2017 15:56)

Jedneho dna to urcite pojde :) My posleme subor do Vasej 3D pekarnicky a ta Vam upecie kolacik podla Vasho gusta - vonavy a lahodny. To Vam bude hej. Musite byt ale trochu trpezliva, taketo 3D pekarnicky este nie su bezne v predaji.
Pekny piatkovy vecer.
mariamka
@Redakcia (3.11.2017 16:04)

to by tu musel byt Matuzalem. neviem, preco si utahujete z ludi, keby ste uz viac zapracovali na tej strategii, ktoru ani sami neviete, aka ma byt
haji
@Redakcia (3.11.2017 16:04)
No nech, chtěla jsem jenom recepty a vy mě lanaříte na takový výdobytek. V telce už jsem viděla, jak to hezky fachá. Ale nejsem si jistá, zda to bude dobře ošetřené. Stačí jeden trol a může být po radosti.
Krásný víkend přeji všem!
haji
@Mariamka (3.11.2017 16:56)
To bylo takové něžné perníkové kočkování, bez zoubků a drápků. Krásný víkend přeji!
bubaya
To bol môj prvý koláč, perníkové kocky, mala som asi 12 rokov. Zo sáčku, Vitana perník v prášku, ale všetkým chutil. Potom som vymýšľala rôzne variácie - naplnila vanilkovým krémom, naplnila povidlami a poliala čokoládou, a výborný bol, keď sa ešte horúci natrel marhuľovým džemom. U nás to malo veľký úspech, lebo naša rúra piekla veľmi zle, väčšinou bolo všetko pripálené, alebo nedopečené....a tento perník sa väčšinou podaril, a ak sa priškvrkol, nebolo to vidno, lebo bol od prirodzenosti tmavý. Prečo to teraz nepečiem, neviem, však je to taký jednoduchý recept. A dokonca aj Vitana perník v prášku je dostať v obchode. Len už asi nebude taký dobrý, ako ten pôvodný, bude tam 54 prísad navyše. A ďakujem, že ste mi detstvo pripomenuli, milá redakcia.






 



TOPlist