Karamelové veterníky

Karamelové veterníky
Foto: havino
havinoHavino, recept pridal: 22. februára 2012 14:26Ďalšie jeho recepty

Viem,že je tu veľa receptov na veterníky. Ja robievam tieto a majú veľký ohlas u nás doma aj v rodine. Nemám nafotený celý postup s pudingami a šľahačkami, s miešaním, pretože som nemyslela, že to dám na Varechu. Mám nový fotoaparát a tu musím mať upravené fotky a kedže ja ich neviem upravovať, tak som si ich odfotila už len hotové.

Suroviny

18-24
porcií
120
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

1.DEN.- VEČER, uvaríme si karamelovú šľahačku . Zo 100 g kryštálového cukru urobíme karamel , do karamelu nalejeme dve šľahačky a varíme pokiaľ sa karamel nerozpustí. Pozor, treba pri tom stáť, veľmi to kypí. Dáme bokom vychladnúť a schladenú dáme na noc do chladničky do druhého dňa.

2

2 DEN robíme veterníky, môžu sa upiecť aj večer pred tým... Zapneme rúru na 200 C. Do rúry si vložíme aj nádobu s vodou, aby dobre napuchli. Vodu s olejom a štipkou soli privedieme k varu, do vriacej vody s olejom vsypeme múku a miešame, odpaľujeme na platni 5-8 min. Cesto je hotové v momente, keď tvorí kompaktnú hmotu a krásne sa oddeľuje od dna nádoby a aj od varešky. Hrniec odstavíme a necháme cesto trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutého cesta, nemusí byť úplne, lebo s letným cestom, sa lepšie pracuje. šľahačom vmiešame vajíčka, jedno po druhom, postupne. Premiešam cesto s jedným vajíčkom, dám druhé, premiešam...Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou a striekame v odstupoch plné pusinky, resp. venčeky. Plech dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme na 200 C cca 20 minút. Farba veterníkov Vám už napovie koľko treba piecť. Za žiadnu cenu neotvárajte dvierka rúry. Pokiaľ nebudú mať veterníky požadované teplo, inak po vytiahnutí z rúry, Vám po vychladnutí spľasnú.

3

Pokiaľ sa pečú urobíme si Karamelový krém: Opäť si urobíme karamel , zalejeme mliekom a do rozpusteného , stále vriaceho zamiešame pudingy rozmiešané v troche mlieka. Uvaríme hustý karamelový puding. Necháme ho vychladnúť, vychladnutý premiešame šľahačom a do vychladnutého zamiešame jednu už vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Vznikne ľahký pudingový krém.

4

Karamelová šľahačka: Z chladničky vyberieme karamelovú šľahačku, pridáme dva stužovače a šľahačom na najvyššej rýchlosti, z nej vyšľaháme pevnú šľahačku, chvíľu to trvá, ale stojí za to, tá jej chuť ..., len dávať pozor a neprešľahať ju moc. Ideme prekrojiť veterníky a naplníme ozdobným vreckom najprv karamelovým krémom a naň dáme karamelovú šľahačku.

5

Poleva: V nádobe rozpustíme, upálime cukor, ked je tekutý prilejeme deci mlieka, necháme vrieť a miešame, kým sa v mlieku karamel nerozpusti a nevytvorí sa hladka tekutina. Odstavíme z ohňa a do karamelového mlieka už, začneme prisypávať preosiatý práškový cukor dovtedy, kým poleva nezhustne. Nemala by po opaku lyžice stekať, ale pekne ju obaliť. Keď máme polevy veľa, tak klobúčiky veterníkov namáčame priamo do nej, keď je jej menej tak len tak po klobúčikoch lyžicou fŕkame. Dobrú chuť...



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rein, 22. februára 2012 o 15:35
    Veterníky? to je pre mňa zákusok č.1


  • jerica, 22. februára 2012 o 15:39
    @havino to je ale provokácia,perfektné,obrázok ako vyšitý !!! Výborný :-)


  • 3sandra3, 22. februára 2012 o 15:42
    presne tak, veľká provokácia.... nádhera


  • marijanka712, 22. februára 2012 o 15:45
    WAUUUUUUu TO JE NáDHERA TO FAKT OBDIVUJEM pretože len jeden krát v živote sa mi podarilo svoriť veterníky, a 2 pokusy boli pod pás podla teba to iste vyskúšam sú famózne -si šikovná a zaskúžiš si pochvalu veľmi pekne sa ti podarili a velmi pekne zretelne si to popísala -rp je jasný a zretelný dá sa podla neho pracovať. dík....


  • marcy, 22. februára 2012 o 15:59
    to je podpásovka na popolcovú stredu :-))....slinky sa mi zbiehajú,isto nie som sama,palec hore


  • tatranka, 22. februára 2012 o 15:59
    Jej! Tie tvoje veterníky sú naozaj krásne! Robím odpaľované cesto,ale ty ich máš naozaj ukážkové.Milujem ich,pokiaľ sú čerstvé.» varecha.pravda.sk/recepty/vanilkove-venceky-z-odpalovaneh...


  • orchidea, 22. februára 2012 o 16:00
    Vyzerajú ozaj vynikajúco, pasoval by mi aspoň jeden teraz ku kávičke, recept už mám uložený tak som spokojná.


  • orchidea, 22. februára 2012 o 16:02
    pre inšpiráciu je tu aj môj recept varecha.pravda.sk/.../karamelove-veterniky/13869-recept.htm


  • afataga, 22. februára 2012 o 16:15
    tak na to by som sa dala pozvat aj o pol noci :-) ale nemam nervy na take zlozite recp, krasne ich mas


  • marianne69, 22. februára 2012 o 16:27
    panenka skakava,tie su kraaaasne,fakt slintam....


  • ula2, 22. februára 2012 o 16:38
    veterníky viem urobiť vždy perfektne,ale krém som nikdy nevedela spraviť takýto...robievala som len hustý puding.Som veľmi vdačná za krém. ...)))


  • luliatko, 22. februára 2012 o 16:41
    naozaj krásne...:)


  • helca103, 22. februára 2012 o 16:43
    veterníky mám veľmi rada ale teraz je to veľká provokácia ked chce človek trochu zhodiť po zime :-)


  • rennatte, 22. februára 2012 o 16:58
    tak tie su nadherne aj podrobny postup receptu, super ------> KK


  • wenee, 22. februára 2012 o 17:10
    Krásne,mňam,mňam.


  • nanacel, 22. februára 2012 o 17:20
    krasne...ja som robila presne taketo, len bezlepkove na vianoce....a zahrmelo za nimi :)


  • jazavka, 22. februára 2012 o 17:26
    mňam, hneď by som si dala...


  • sonulienka, 22. februára 2012 o 17:50
    krásne naozaj @nanacel a s akej bezlepkovej múky si robila tie venčeky?


  • zdenkas, 22. februára 2012 o 18:03
    Krááásne,juj dala by som si.Rcp uložený,ďakujem.


  • kea, 22. februára 2012 o 18:37
    naozaj krasne a urcite aj take dobrucke


  • sovka62, 22. februára 2012 o 18:56
    Asi tu rovno vypustím dušu! To je nááááádhera a keď si predstavím tú chuť! Veterníky milujem, ale to čo sa pod týmto názvom predáva v našich cukrárňach je s prepáčením na šabľu. Spodný krém - jedna hrča mastnej umelej šľahačky nabrblanej na bledo hnedo, horný krém- druhá hrča mastnej umelej šľahačky bielej, no hnus! ke´d ich jem, mám pocit, ako keby som mala plné ústa hnusného margarínu.
    Veľmi pekne ti ďakujem za recept, vyskúšam, aj keby som pri mala stáť tri dni!


  • kevava, 22. februára 2012 o 19:04
    vyskúšam


  • havino, 22. februára 2012 o 19:27
    dievčatá dakujem vám velmi pekne, ja som vedela, že budete aj vy so mnou zdieľať radosť z ich upečenia, ved čo kuchárku najviac poteší,ako prázdny tanier a pochvala a verte každej jednej by som vám najradšej ponúkla na koštovku z nich
    preto mi stálo za to, dlhé vkladanie receptu,nie je to jednoduché popísať ho dôsledne a nie príliš veľa, nervy s fotkami, neviem ich upravovať, tie čo su tu, za ne dakujem velmi pekne @cica2 a Sandre z redakcii
    @sovka62 , nebudeš pri nich tri dni ver mi, ja ich už robievam každy druhý víkend, to kým sa ich moji chalani nabažia, cesto si urobíš raz dva, vajcia zamiešaš, nastriekaš, do rury, neotvoriť ju a to najhoršie je za tebou, krém zvládneš, si výborná kuchárka, šľahačky podobne, ono sa zdá,ale nie je vážne s nimi toľko roboty, dosť šľahania a umývania, nič viac


  • tykadielko, 22. februára 2012 o 19:29
    jéééééééjky....no vyzerajú úžasne...určite skúsim :-)


  • babav, 22. februára 2012 o 19:48
    Vdaka za naozaj originalny recept..obzvlast tie plnky ;-)


  • izabella929, 22. februára 2012 o 19:54
    nádherný receptík.-)))


  • dadka2912, 22. februára 2012 o 20:15
    sú úžasné tie veterníky,hned´ by som si jeden dala :-) ukladám receptík


  • cica2, 22. februára 2012 o 21:02
    teším sa že je receptík už tu a rada som pomohla :-)) Neviem sa na tie nádherné veterníky vynadívať a s radosťou si aj tento receptík ukladám (už mám uložený aj od @tatranky a aj čo pridala @orchidea , tiež sú nádherné a ja vás len obdivujem, ako to dokážete, fakt klobúk dole! Ja som to raz skúšala a skončili v koši a odvtedy nemám na takéto pečenie odvahu, ktorá ma to naučí? :-))


  • salinka, 22. februára 2012 o 21:22
    Tie sú naozaj nádherné, to by maškrtilo. Akurát dnes ma v meste prenasledovala myšlienka na veterníky a teraz toto :-(


  • irenaw, 22. februára 2012 o 22:01
    len úvodné foto vidím a už majú veľký ohlas aj u mňa :O)))


  • havino, 22. februára 2012 o 22:07
    @cica2 , to sa pýtaš práve ty?? kuchárka, ako Brno, ako sa povie? a ked naozaj budeš potrebovať pomoc, som tu, FB máš, napíš, zapneme a pojdeme virtuálne na vec, ty naozaj budeš piecť, ja dohliadať, vážne skus, je to len o upečení tých pampúchov,ale ak pojdeš podla tohto receptu, nepokazia sa, neverím, ja ich pečiem, vratane čo som začala s nim, s receptom týmto piecť venčeky,banániky, už hadam aj 15 rokov, len nikdy som nemala recept na ten pravy karamelový krém, či je pravý tiež síce nemožem povedať,ale je chutný, nie maslový


  • sladkacokolada, 22. februára 2012 o 22:44
    krásne veterníky


  • damisa, 22. februára 2012 o 23:01
    sú úžasné, keď naberiem odvahu tak vyskúšam..


  • cica2, 22. februára 2012 o 23:20
    @havino aspoň vidno že všetko neovládam, preto budem vďačná za pomoc, ďakujem :-)....ja som ich po prvy krat robila, asi pred 20 rokmi a kedže skončili v koči, tak ma to úplne odradilo a už viacej som neskúšala...keby bola v tých rokoch táto stránka a tieto recepty, verím tomu že by sa mi určite podarili :-)


  • aroooo, 22. februára 2012 o 23:22
    Krása,KK


  • havino, 22. februára 2012 o 23:32
    @cica2 , ťažko povedať, mne tento recept na cesto , vtedy na venčeky dala bývala suseda, za čo som jej vdačna a aj ma naučila,ako ich piecť a to som ich piekla už teraz v štvrtej rure v poradi, teraz mám 4 tý rok len teplovzdúšnu, v tej sú dokonalé, ved to vidieť,ako napúchnu, ale piekla som ich aj v plynovej aj na to mám postup, ako som ich kedysi piekla, nič sa ty neboj, popíšeme na FB a skúsiš si ich


  • havino, 22. februára 2012 o 23:44
    @cica2 , ,,ťažko povedať,, som myslela to, že asi aj vela záleží od cesta,aký je pomer muky, tuku,aby nebolo moc mastné, to mám zas od cukrárky čo pekávala na svadbách,ale recept nechcela dať, vtedy sa pekávali venčeky, toto je ozaj spoľahlivé cesto, len dodržať postup pri pečení


  • frona, 23. februára 2012 o 07:55
    krásne veterníčky a tuším si viem predstaviť aj ich chuť. Takéto bývali tuším tie "socialistické" také pravé, nie umelé šľahačky....fuj.... ukladám do KK a určite budem v nedeľu takéto robiť. mňam


  • anene, 23. februára 2012 o 09:09
    Ukladám do KK a najbližšie skúsim. Toto keby sa mi podarilo, bolo by fajn. Moja mamina má veľmi rada veterníky. Niekedy jej kúpim. U nás v Kauflande sú vynikajúce. Neviem kde ich pečú, to musím zistiť. Pečiem doma, zákusky nekupujem ani nechodím do cukrárne, možno raz-dvalrít do roka. Lenže tieto nemajú chybu, už sa teším. No neviam ako sa mi podaria. Skúsim aj keď som si povedala, že v pôste nebudem veľa vypekať.


  • janger, 23. februára 2012 o 10:57
    Krasne sa ti podarili! Narobila si mi poriadnu chut. A to teraz, ked sa chystam postit a odriekat si sladkosti ;-))).


  • cica2, 23. februára 2012 o 12:17
    @havino ďakujem za radu :-)...ja mám plynový šporák, takže neviem či takéto niečo vykúzlim...ale to má ešte času, však potom sa ozvem :-)


  • marijanka712, 23. februára 2012 o 14:03
    @havino prvýkrát som sa stretla, že do cesta nejde tuk , ale olej piekla si aj s tukom vieš to porovnať??? im viac na nich pozerám tým sa mi viacej páčia a čo je super mám rada všetko čo je karamel takže super koláčik aj pre mna , len či naberiem odvahu......


  • jogal, 23. februára 2012 o 16:58
    Nádhera, už len zakusnúť. Krásne sa ti podarili.


  • havino, 23. februára 2012 o 19:13
    @marijanka712 , nie, ja som ich nikdy s tukom nerobila, ako som už spomínala, robím ich už takych dobrých 15 rokov, len s týmto receptom, viem od susedy, ktorá ma ich naučila robiť, že ona skúšala aj s tukom a nevyšli jej pár krát, splasli, nenarástli takto , mne vždy takto napuchnú, tá voda je podstatná v rúre, cesto zvládneš určite, tam nie je čo pokaziť a potom vyhriať riadne rúru a neotvárať, nemáš sa čoho báť


  • hviezdickaz, 23. februára 2012 o 21:18
    uuuuzasne !!!


  • elisticka, 23. februára 2012 o 22:16
    naaaaaaaaaaadherne super uz su ulozene:-))


  • evanaaa, 24. februára 2012 o 17:03
    @havino , ani recept by som nemusela čítať, stačilo by mi pozerať sa na foto- jedna krása! Ja sebe neverím, že by som niečo také spravila, ale recept si uložím pre iných. Lenže horšie je, že nič karamelové nemôžem ( dia...), ide tam dosť cukru, ale ak by som skúsila niekedy, pre niekoho.....ozaj, ten puding musí byť s karamelom, nedá sa použiť už hotový, karamelový? No, idem sa ešte raz na ne podívať......


  • havino, 24. februára 2012 o 17:33
    @evanaa ,som rada,že sa ti páčia a ľúto mi je, že si nemôžeš ked len na jednom kúsku pochutnať, ale ja z nich tiež len jeden vždy zjem,aby som vedela, ako chutia, no ale aspon jeden, ty ani ten nemôžeš,ale podme k pudingu, nemám dlho tento recept na krem s karamelom,roky dozadu som ich robila kadejako,aj maslovy krem som dávala,aj so snehom, nebolo to ono a nie každá cukrárka chcela povedať,ako to robia,robievala som aj len so žltkovým, teda vanilkovým pudingom zmiešaným so šľahačkou a to bolo take najlepšie, čiže kludne daj karamelový puding bez karamelu a zmiešaj so šľahačkou, ja som v týchto čo su nafotené tiež použila karamelový puding, no ale aj s karamelom upáleným , je to také karamelovejšie, ved to vieme,ale myslím si, že neuberie to na chuti ked premiešaš uvarený karamelový puding so šľahačkou bez upáleného karamelu, ta karamelova šľahačka varená, ona je aj tak pekne zfarbená, tá je tam velmi dominantná v celom veterníku


  • 3sandra3, 25. februára 2012 o 15:39
    @havino dnes som robila tieto karamelové veterníky,,, sú fakt úžasné... ľahučká chuť krému, asi to robí tá šľahačka v tom. A karamelová šľahačka je unikátna, veľmi chutná. Len čoho som mala málo , bola poleva. Nevyšlo mi na všetky veterníky. Ak by si chcela na polevu použiť napr. karamelový sirup od palokuchki, tak ti posielam link. Je to veľmi dobrý a chutný sirup, už som ho robila asi dvakrát. Skús, bude sa Ti páčiť. » varecha.pravda.sk/recepty/kavovo-tvarohovy-zakusok-fotore...


  • sonijamt, 25. februára 2012 o 19:26
    @havino tie sú úúúúžasné, ani v cukrárni také nekúpim, božičku ako by som si aspoň jeden dala :-)) keď nazbieram odvahu, tak sa do nich pustím, ďakujem


  • havino, 25. februára 2012 o 21:02
    no teda @3sandra3 ,ani nevieš akú radosť mám, že ti vyšli, že vám chutia, jedna radosť je pochvala varecháčov, ozaj velmi poteší a ešte väčšia ked oskuša niekto a je spokojný, som rada, ano krem je s tou šľahačkou taký dobrý a typický pre veterníky
    dakujem za polevu, určite vyskušam, zas ich idem robiť buducu sobotu, tento recept som prehliadla uplne na vareche, aj za ten dakujem, lebo tvarohove s karamelom, možme vždy


  • havino, 25. februára 2012 o 21:07
    @3sandra3 zabudla som prepáč, čo sa týka tej polevy, po prvý krat som aj ja mala málo, len som veru polievala po nich, to som zabudla do receptu pripísať, kludne si ju nastav podla seba, daj aj 5,6 PL cukru,aj viac mlieka a o to viac cukru


  • medovnicek, 26. februára 2012 o 21:45
    mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam


  • fiona2424, 17. marca 2012 o 12:20
    je zo vvvvvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeerlllllllllllllllllmmmmmmiiiiiiiiiiiidobre




  • mariaklara, 16. októbra 2012 o 01:35
    Vyzerajú prudko jedlé, ohromné, mňamkové, ukladám.


  • weissefuchse, 10. novembra 2012 o 16:55
    Prosim Vas, mam par otazok. Som viacmenej zaciatocnicka v zakuskoch, ucim sa vsetko sama podla internetu.
    Robila som prvy krat v zivote veterniky. Dakujem moc za recept. Testicko sa mi podarilo, piekla som az 3 krat v rozlicnych velkostiach a vsetky su super.
    Problem mam so sklahackami/kremami. Ta karamelova slahacka, postupovala som podla postupu, no bohuzial nemam dvojity hrniec a robila som to len na elektrickom sporaku podla navodu. Na druhy den po vytiahnuti z chladnicky je slahacka moc husta, taka tahava, tmava. Je to horkejsie, no necitit pripaleninu, osobne mi to chuti. Akurat sa to absolutne neda rozmixovat, hrabacky z mixeru sa mi prilepili a vypadli z slahacu.
    Dalej vanilkovy krem. Mam originalne Vanilkove Pudingy z Ceska (na 1 l mlieka). Pri pouziti 1.5 sacku sa mi puding pri pomalinkom vareni uplne zhrckavel. Tak som ho rozslahala elektrickym slahacom, a zakryla celofanom. Po primixovani slahacky (akoro 500 ml) mi to ale velmi zriedklo, a tak som pridala Oetker Zelatinovy Stuzovat, tiez original z Ceska. (ten som rozmixovala v 10 ml vody ako v navode, no moc mi to neako zhustlo. Robila som to tiez po prvy krat). Nakoniec som ten ztuzovac zamixovala do vanilkovej slahacky a nakolko to bolo redsie, nez by malo byt, dala som to na noc do chladnicky. Dnes je z toho nie moc husta masa s hrckami, vyzera to na ten ztuzovac. Chuti ten krem velmi dobre, no neni husty.
    Prosim Vas, je mi luto vyhodit tolko tuhej natahovacej sa karamelovej slahacky, dalo by sa to neako zriedit, aby som ju mohla rozmixovat?
    A ako na ten vanilkovy krem? Zijem v USA a neviem, co by som mohla pridat do pudingu so slahackou, aby to ztuhlo.
    Dakujem vopred


  • havino, 12. novembra 2012 o 12:03
    @weissefuchse , v prvom rade ma teší, že si odskúšala recept, najdoležitejšie je , že si si s cestom poradila a vyskočilo ti, ako malo, to býva kameň úrazu pri pečení veterníkov, takže to si zvládla na jednotku
    teraz ku krémom, to čo popisuješ, že karamelová šľahačka bola taká, nechápem, jedine len že problém je v šľahačke, či nie je iného zloženia,ako tu na Slovensku, dvojitý hrniec nepotrebuješ, proste si upáliš do zlatova cukor, ak bola tmavá, zrejme si cukor trošku viac upálila,ale ak nie je horká, to nevadí, teda do zlatova, hned sa zaleje šľahačkou, varí sa, mieša sa, pokiaľ sa ten karamel rozpusti, lebo on po pridaní šľahačky stvrdol, ked vidíš, že karamel je rozpustený, odložíš do chladu,ale nie hned do chladničky, len zatial prirodzene vychladnuť a až potom na noc do chladničky, kde je stála rovnaká teplota, vybrať ju až do slova pred šľahaním, ono aj ja ju mávam málinko zahustenú akoby,ale vyšľahať sa musí dať, s dvomi stužovačmi na najvyššej rýchlosti, aj ked o niečo dlhšie sa šľahá,ako neprevarená šľahačka, prečo si ju mala hustu a lepila sa na metličky, neviem, vážne, ak si dala tolko cukru na karamel do šľahačky pred varením,ako je napísané
    karamelový krem, problem mohol byť , že uvariš si puding, či už vanilkový,alebo sposobom ako ja píšem, upaliť karamel, zaliať mliekom, pridať pudingové prášky rozmiešané v troche mlieka a uvariť do zhustnutia, nechať vychladnuť a až do riadne vychladnutého premiešaného pudingu pridať už zvlášť vyšľahanú šľahačku, ak som dobre pochopila ty si primixovala šľahačku, bodaj by len to bol problem, ale už vyšľahanú šľahačku, len jednu, o množstve 250ml, len primiešaš ručne, opatrne, zľahka metličkou, nie mixerom a záleží aj od použitia pudingu, ak máš taký, čo sa uvarí, zhustne,ale následne pri dalšom použití zredne, plus k tomu si dala dosť veľa šľahačky, tam môže byť problém
    nič ine ma nenapadá, musíš si zaobstarať šľahačku, aby bola aspon 33%, dve idú na uvarenie, jedna do pudingu, ak si vieš poradiť so šľahačkami, aké máte tam, môžeš si urobiť náplne aj ako má tu varecháčka @orchidea , kedysi som aj ja len také robila, sú vynikajúce a určite si pochutíš , daj potom vedieť, ako sa ti darilo

    » varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/13869-rece...



  • weissefuchse, 12. novembra 2012 o 13:59
    Dakujem moc za odpoved Havino.
    Bude to musiet byt v tej slahacke a urcite aj niektorych detailoch, ako som to robila.

    Tu slahacku mame len jeden druh na slahanie a percenta fakt neviem (teda od viacerych firiem) a robim z toho bezne slahacku. Pouzila som slahacku z Aldi (Hofer), mam dojem, ze je odtial vela potravin lepsej kvaility ako v normalnych obchodoch. Ono ta slahacka je vzdy pekne husta, ked ju vyslaham, no po pol dni zacina rednut, s tym som sa uz zmierila, lebo inu hustotu tu nekupim, teda hustejsiu. Redsiu kupim, ale to je len do kavy a vola sa to Half and Half.

    Karamelovy krem som fakt robila presne podla postupu, asi som ho, ako pises, viacej upalila. Dala som ho vychladnut do garaze, kde bolo chladnejsie ako v dome, no este tu nemrzne. A na noc do chladnicky. Nerada davam horuce do chladnicky, vsetko vzdy chladne najprv prirodzene, ako pises.

    A ten pudding, to bude urcite tym, ako pises, ze som nemala slahacku mixerom vmixovat do toho pudingu. Nevedela som, ze pudding po rozmixovani redne. A nabuduce dam polovicu slahacky, nebudem spekulovat, ale dodrzovat do slova mierky surovin.

    Ten ztuzovac slahacky, je to en Oetker Zelatinovy Stuzovac? Nemixovat ho s vodou ako je na navode, ale hned ho vmixovat do slahacky? Tu sa take nieco nepredava, musim vzdy otravovat svokru, aby mi ich poslala. Takze tu s takym stuzovacom nikto nema skusenosti.

    Slahacky a kremy skusim znova, no chvilu to potrva, nez sa dostanem do obchodu. Stratila som na stare kolena pracu a nakupujem len raz do tyzdna. Nebyvame v meste a obchody su dost daleko.
    Urcite dam ale potom vediet. Rozmyslam, ze ak sa mi druhy krat nepodaria, ze skusim pouzit Americky instantny pudding, ale velmi nerada pouzivam chemicky spracovane praskove mixy.


  • havino, 13. novembra 2012 o 06:26
    @weissefusche , ten stužovač je do šľahačiek, nie ten želatínový , to si taký mala na studeno do tvarohu a podobne, vyslovene malý sáčok a len do šľahačiek na spevnenie, šľahaška je na obrázku,možno by si predišla tomu,že po pol dni zredne,ale moc tomu nádej nedávam
    ty si môžeš do nich urobiť aj maslový krém, karamelový puding uvariť, alebo vanilkový, do vychladnutého vmiešaš vymiešané maslo s cukrom, na vrch si dáš svoju šľahačku, nebudú celé karamelové,ale budú dobré


  • vierutt, 13. novembra 2012 o 07:15
    Milé @havino a @weissefusche , zamiešam sa do Vašej debaty mojou skúsenosťou so šľahačkou. Ak potrebujem použiť šľahačku na dlhšie, urobím si ju podľa receptu na zákusok HARLEKÍN. Myslím, že ten koláč poznáte.


  • weissefuchse, 19. novembra 2012 o 15:57
    snazim sa pridat komentar, nic sa nepripaja


  • weissefuchse, 19. novembra 2012 o 15:58
    Zasa mas pravdu Havino,
    pokial nebudem viacej spekulovat, asi z tej nasej Amickej slahacky normalnu pevnu slahacku neuslaham a preto budem mat s kremami problemy.
    Tak som kupila dalsiu Aldi slahacku a prave som skoncila "internetne" sdudovanie jej zloziek. Musim skonstatovat, ze ta slahacka bude asi len 15% s 4 chemickymi prilohami na udrzanie hustoty a mastnosti. Je tam na balicku aj napisane, ze tam je ako zlozka Carrageenan, Mono-Diglycerides, Cellulose Gum, Polysorbate 80, a dokonca v dalsom odseku aj mlieko. Prva zlozka je vzdy najvacise mnozstvo a postupne menej a menej. Kolko, to nikto nevie. A podom su zobrazene percenta tuku v podobe Saturated Fat ako 15%. Tu sa musia podla zakonu rozdelit tuky na celkove (Total Fat), dalej subkategoria Saturated Fat (tuky zvieracieho povodu) a Trans Fat (zprocesovany tuk skodlivy srdcu). Su aj dalsie sub-zlozky, no nie v tejto Aldi slahacke "Heavy Whipping Cream":
    Takze Total Fat 5 g 8% (celkovo kolko tukov)
    Saturated Fat 3 g 15% (zvieracieho povodu = toto je asi cista slahacka)
    Neuvadzaju tam zbytok 2 g, lebo to neni vypisane, v com to je. Mali by to byt pravdepodobe Polyunsaturated Fat (tyky/oleje z neakych orieskov) alebo Monounsaturated Fat (bezne oleje, ktore sa predavaju na varenie).
    Carrageenan je stabilizator zpracovany z morskej riasy. Mono-Diglycerides udrzuju dokopy napriklad vodu a oleje, ktore sa normalne nedaju dobre spojit.
    Cellulose Gum je ztuzovac, a Polysorbate 80 je emulgator pouzivany napriklad v zmrzline.


  • weissefuchse, 19. novembra 2012 o 15:58
    vierutt, ja bohuzial nemam sajnu, co to je zakusok harlekin. Nepamatam si to ani z mlada, ako som zila v Blave a ani nemozem najst dva rovnake recepty na internete, su tam rozlicne obmeny. Ako som pominala, zacinam sa sama pomocou internetu ucit piect zakusky (chute z mladosti). Jeden recept na nete spomina karamelovu slahacku, no nie jej vyrobu. Dalsi je na tejto stranke: » www.mimibazar.sk/recept.php?id=14411....
    Je to ono?
    (Šľahačkový krém: Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok... 3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky.)


  • weissefuchse, 19. novembra 2012 o 16:00

    Takze dnes skusim znova urobit zatial len vanilkovy krem, lebo mam este zmrazene upecene veternicky. Miesto karameloveho kremu skusim veterniky poliat domacky vyrobenym karamelovym salkom. Spravu, ako to dopadlo, podam do par dni.
    Prepacte, no ked som to rozdelila, ide to pripojit.


  • weissefuchse, 21. novembra 2012 o 02:27
    Este raz dakujem Havino.
    Pudinkovy/karamelovy krem sa mi podaril, je krasne husty. Ta Dr. Oetker Whip it naozaj velmi pomohla, uz pri slahani slahacky je v hustote velikansky rozdiel. Dokonca si myslim, ze je to aj trosku moc huste, ale to asi musi tak byt, ze?
    Tu karamelovu slahacku vyskusam nabuduce, cukor upalim menej ako originalne. Nas cukor hned pri rozteceni/karamelizovani rychlo tmavne, s tym uz nic nenarobim, vcera som si velmi davala pozor pri karamelizovani. Co keby som pridala potom do toho aj trochu masla na zjemnenie, to by sa malo dat na druhy den vyslahat, nie?


  • havino, 21. novembra 2012 o 12:40
    @weissefuchse prepáč až teraz som postrehla tvoje komentáre, zrejme si ten puding uvarila viac hustejší, ale to nevadí, na chuti by to ubrať nemalo, ak sa ti dobre vytláčal z ozdobného vrecuška, neviem aký puding tam máte, či varíš podla predpisu na sáčku, či od oka, u nás sú sáčky s pudingami bežne na pol litra mlieka, ja si dám variť mlieko, dajme tomu 8 dcl, predtým si z tých 8 dcl odoberiem do šalky asi 2 dcl v ktorých rozhabarkujem pudingový prášok a zamiešam do vriaceho mlieka, pár minut miešam, odstavím, schválne dávam menšie množstvo mlieka,ako je uvedené na sáčku,aby som mala zaručene hustejší puding do plniek, ako ked by som ho varila len tak do pohárov na jedenie

    s tou šľahačkou ti neviem poradiť, ja osobne aj ked viem, že aj tu na vareche su recepty na varenie šľahačky, neskúšala som to, nejako tomu nedôverujem, radšej kúpim a vyšľahám, s tým maslo, tiež viem,že sa robí,ale nemám ani šajnu, koľko masla, koľko mlieka , dám ti tu linky, dôkladne prečítaj aj komentáre, poprípade sa porad s varecháčmi

    » varecha.pravda.sk/recepty/slahacka-domaca-mnam/27987-rece...


    » varecha.pravda.sk/diskusie/slahackova-smotana/2150-forum....


  • havino, 21. novembra 2012 o 12:52
    ešte ma napadlo, ked by sa ti podarilo nájsť vhodnú práškovú šľahačku, pozri sa v návode v akom množstve mlieka sa vymieša a den predtým si urob karamel , teraz od oka tipujem: 4 P lyžice cukru, opatrne, nie do tmava, do zlatista, zalej tým predpísaným množstvom mlieka na sáčku od práškovej šľahačky a daj vychladiť, na druhý den karamelové mlieko použiješ na vymiešanie práškovej šľahačky


  • weissefuchse, 24. novembra 2012 o 01:04
    dakujem havino za odpoved a linky, prestudovala som si.
    Ja sa tiez musim ospravedlnit, ze az teraz odpovedam. Vcera bol u nas veliky sviatok, ked sa rodiny schadzaju pri obede. Veterniky mali velky uspech. Este mam v ladnicke uz stvrty den trochu karameloveho kremu a je stale pekne tuhy, mozno len trosicku redsi :)
    Puding som pouzila original cesky 1 a pol sacku na pol litra mlieka a ten bol len hustejsi ako normalny len pri jednom sacku. Hned som ho odlozila zo sporaku, ako zacal hustnut pri zohrievani/vareni. Od oka nic nedavam, vazim elektrickou vahou na gramy vsetko, lebo sa to teraz len ucim piect zakusky.
    Do Vianoc znova skusim tu karamelovu slahacku a potom sa ozvem. Rozmyslam, ze aj urobim novu temu k Americkej domacej slahacky, aby ludia, co tu ziju, vedeli, ako nato.
    Bola som aj v inych obchodoch a studovala zlozenie slahacky. Vsetko je to to iste, akurat percenta su 17% miesto 15% v urcitych obchodoch. Este ale skusim jeden obchod Trader Joes, tam ma byt vraj 40%. Dam tiez vediet.


  • havino, 14. februára 2013 o 06:47
    bože,aj moje veterniky sú s tvarohom a so syrom, som zvedavá čo s tým


  • havino, 14. februára 2013 o 06:47
    bože,aj moje veterniky sú s tvarohom a so syrom, som zvedavá čo s tým


  • jerica, 14. februára 2013 o 07:10
    @havino , nie je to len tento recept , ja som na tom tak isto , nuž neviem čo za škriatok si zaúradoval na vrátnici , vrátnika asi opil rožkom a ten mu mohol po za chrbát , dostať sa aj do trezoru :-(


  • jozka2, 22. februára 2013 o 01:02
    frona mas pravdu,tie za sociku boli cosi mnamove ,dole plnka z pudingu a na to karamelova slahacka,to bola dobrota.


  • jozka2, 22. februára 2013 o 01:03
    este som chcela napisat,mas ich nadherne.


  • havino, 24. februára 2013 o 00:03
    dakujem @jozka2 , tieto su ozaj tie pravé, čo bývali v cukrárni, už len bývali veru


  • skorpi32, 24. februára 2013 o 12:46
    sú prenádherné, mám obavy z prípravy ale snád sa na to čoskoro dám :-))


  • selmapuma, 10. marca 2013 o 21:45
    ja sa môžem snažiť ako len chcem ani rúru neotváram a predsa mi pokaždým spľasnú moje veterníky vie niekto prečo ?


  • sisuk, 11. apríla 2013 o 13:17
    @selmapuma nemáš deravú rúru na pečenie? :-)
    Teraz som ich vybrala z rúry, krásne nafuknuté, ešte aj ten čas na pečenie mi sedí ako @havino - vi, pri 200 stupňoch 20 minút.
    Robila som už podľa x receptov, vždy som sa dorobila ako kôň pri vytláčaní cesta... Zakaždým som si povedala "Nikdy viac!"(naposledy pred mesiacom). Ale nedalo mi to, čo som horšia ako ostatné? Buď si vypracujem bicepsy, alebo nájdem recept na nejaké redšie cesto. A je to! Tento recept ukladám ako doteraz NAJLEPŠÍ!!!
    Chuťovo boli vynikajúce aj ostatné, ale toto je môj FAVORIT!!!


  • babika, 11. apríla 2013 o 14:08
    najobľúbenejší zákusok pre moju 36 ročnú dcéru od malička doteraz je veterník,ked bola chorá ako malá furt musela som jej kúpiť veterníky niekedy aj 10 kusov,teraz akosi som na nich pozabudla,pečiem hocičo iné,ked tu už roky s nami nebýva a býva 100 km preč od nás a tak už musím skúsiť aj tieto tvoje havino,dúfam,že ma nesklamú,díky za pripomenutie


  • havino, 11. apríla 2013 o 19:13
    @selmapuma , som naozaj veľmi rada, potešila si ma, že sa ti podarili, však to nie je žiadna veda? ked je dobrý recept a dodržia sa rady, nie je dôvod, aby nenarástli. Ja ich pečiem z tohto cesta dobrých 25 rokov, venčeky, banániky s kávou, veterníky. Ešte k tomu vytláčaniu. Cesto si nikdy nenechaj úplne vychladnúť, Ja som tiež už neraz, v začiatkoch, skoro o ruky prišla, do ešte vlažného si pridávaj postupne po jednom vajíčku, žiadne zdlhavé miešanie, premiešať, pridať druhé až po štvrté. Dôležité je rúru neotvoriť, vodu mať v miske v rúre už od začiatku zohrievania rúry a riadne vyhriatá rúra, to je základ. Farba veterníkov už každej kuchárke napovie. nech sa ti daria a chutia vám neustále, dakujem ti veľmi pekne za komentár.


  • havino, 11. apríla 2013 o 19:16
    @sisuk , doplietla som sa s menami v tvojom komentári pre @selmapuma , ospravedlnujem sa, samozrejme, že vyššie napísané patrí tebe @sisuk


  • sisuk, 13. apríla 2013 o 09:46
    a dnes pečiem znovu. Moji chlapi sa do nich pustili, ochutnávali a ochutnávali, až zostalo len pár...
    K tomu cestu: vždy som a bála pridať vajíčka do teplého cesta, preto som ho dávala do takmer vychladnutého. A kým som ich vytlačila na plech... Do rúry som nedávala misku s vodou, a nafukli sa do krásy aj bez nej


  • havino, 13. apríla 2013 o 12:03
    @sisuk , ako u nás, som sa pousmiala. Ked sa opýtam, čo im mám upiecť, veterníky. Boli časy ked som ich fakt aj každý týžden piekla,ale len pre nich. Mladší si objedná 11 ks, starší pár, manžel dva. Mne ich tak 23 -25 vyjde, ale jednohubky to nie sú :-). Zajtra máme oslavu, bola by som popri inom aj veterníky upiekla a pokazila sa mi včera rúra, ma ide poraziť. Tú vodu si ale dávaj do rúry, má svoj význam, možno ich budeš mať ešte vyššie.


  • bammbulka1, 13. apríla 2013 o 18:58
    noo recept krasny, ale nejako asi nieco robim zle. ked ich pecem, v trube su vysokeeee a napuchnute... akonahle som ich ale zobrala von z truby, splaskli... nechapem... viete mi poradit???? dakujujeeem


  • havino, 13. apríla 2013 o 20:15
    @bambulka1 , nevyberáš ich skoro z rúry? radšej ich trošku viac upiecť, ako menej. Neviem akú máš rúru, pri akej teplote ich pečieš? ako ich kontroluješ v rúre? neotváraš ju počas pečenia?


  • babek, 11. júna 2013 o 11:27
    vyzerajú ozaj vynikajúco,,,,upečiem mamine k meninám....ale ešte sa chcem spýtať tú vodu do rúry dám do nejakej misky na spodok? ....:-)


  • havino, 11. júna 2013 o 11:31
    áno @babek , antikorovú menšiu misku, si daj na spodok, plech pôjde na mriežku a vlož vodu už pri spustení, vyhrievaní rúry, neotváraj a sleduj, nemusí to byť presne 20 min pečenia, môže byť via, môže byť aj menej, podľa farby, radšej viac ,ako menej, aby neboli surové vo vnútri a letné prekrojiť. Držím Ti veľmi palce, raz sa Ti podaria a budeš ich vypekať stále. Daj vedieť potom.


  • babek, 19. júna 2013 o 10:11
    no takže akcia pečenie veterníkov ukončená a pekne v miske nachystané pre maminu aby mohla ponuknuť v práci kolegynkájm...už len dúfať že budú chutiť...chcela som vložiť aj obrázok ale neprišla som na to ako :-P...takže ďakujem za rady ....a super receptík....


  • havino, 19. júna 2013 o 10:49
    @babek , to má veľmi teší,naozaj, mám väčšiu radosť, ako ked mne sa podaria také, aké chcem. Mám novú rúru a ver, že piekla som ich v nej, ako po prvý krát a nevyšli mi, čiže sa nečudujem niekomu, že aj podla receptu nevyjdu at o som nič nemenila, robím ich roky také aké sú na foto a tentokrát ma moja vlastná nová rúra sklamala. o foto môžeš požiadať o vloženie aj redakciu na mail andrea@varecha.sk ak vieš posielať mailom. budem sa tešiť, vdaka ti za odozvu.


  • havino, 25. júna 2013 o 07:25
    @babek , na 1*, máš ich ako sa patrí, plnky bohate, tak ako má byť u veterníkov, šikulka, urobila si mi radosť s fotkou, pekný deň Ti želám a dakujem


  • babek, 25. júna 2013 o 11:39
    no ďakujem pekne robila som väčšie lebo si to tak mamina želala....tie menšie ostali deťom... :-)


  • eviana, 8. septembra 2013 o 20:20
    Krásne veterníky sa Ti podarili Táni... milujem karamel a všetky zákusky s nimi... a veru veterníky patria k TOP 10, hlavne takéto s úžasnou karamelovou polevou... ja Ti veľmi tlieskam, keby sa dalo máš u mňa hviezdičiek aj sto :)


  • margaretanagy, 25. septembra 2013 o 17:39
    Krásne sa ti podarili.aj ja som robila včera, len nie karamelové, pridám že prvý krát v živote a podarili sa mi na1*.ale chcem vyskúšť aj tie karamelové, len by som mala otázku, že aký puding si použila?






  • havino, 25. septembra 2013 o 19:55
    dakujem za komentár @margaretanagy , puding používam zlatý klas, ale aj karamelový, základ je dobre upáliť karamel, nesmie moc ztmavnúť, aby nezhorkol, cítilo by horkosť


  • margaretanagy, 1. októbra 2013 o 11:05
    ďakujem ti pekne :-)


  • ckatka, 13. januára 2014 o 11:11
    skombinovala som poznatky z viacerych receptov a diskusii (aj ked zaklad je tvoj) - a vznikli veternicky lahucke, fantasticke a zalizovali sa vsetci hostia

    chcela by som este vyskusat viac light verziu - pre bezpsenicnych a bezmliekovych ludi - urobit cesto zo spaldovej muky, do pudingu dat steviu miesto cukru a pouzit sojove alebo ryzove mlieko... jedine co neobabrem bude slahacka a poleva...myslite ze zo spaldovek muky sa bude dat spravit odpalovane cesto? ak sa podari, dam sem recept


  • ckatka, 14. januára 2014 o 12:17




  • smejkad, 14. januára 2014 o 12:20
    moj ty boze, toto je nadhera !
    jedine stastie, ze to nedokazem, nema mi kto vyburat zarubne :-)


  • havino, 14. januára 2014 o 20:42
    @ckatka , no nádhera, veterník, ako sa patrí, dakujem za fotku, za komentár, potešila si ma a nech sa ti stále daria a chutia vám


  • mery8658, 2. júna 2014 o 21:31
    @havino - perfektný recept! K tomuto cestu som mala dlhé roky veľký rešpekt, ale po preštudovaní tvojho dokonalého receptu som si dnešný škaredý deň sprijemnila jeho realizaciou a oplatilo sa! Huurrááá!!! Vďaka @havino .




  • havino, 2. júna 2014 o 21:47
    @mery8658 , idem písať, ako momentálne myslím, otvorím po tiež nie najlepšom dni varechu, idem od nových pridaných receptov, otváram si každý v novom okne, prejdem na denný súhrn a tam kukám veterníky, vždy zbystrím a môj nick?? inokedy reagujem na mail, no čo ti poviem, až ma radosť zahriala po prečítaní tvojho komentára, radosť nad radosť s tebou zdieľam, pocit zodpovednosti za pridaný recept tu, s tým účelom pomôcť, inšpirovať sa, sa naplnil. No nech máme takéto dni plné radosti a šťastia, spokojnosti z maličkosti každý deň, teším sa z tvojho úspechu veľmi a ja som nadšená, dakujem za foto, máš ich také, ako majú byť, presne takéto, šikovná si, dakujem Ti


  • kukulienka71, 9. júla 2014 o 22:26
    vzorná práca, @havino ! máš krásne veterníky. Ja som ich nikdy nemala veľmi v láske, ani som nevedela, že všetko v nich je karamelové, až teraz som im prišla na chuť, takže budú aj u nás častejšie. Máme skoro rovnaký recept na cesto, takže mám vyskúšané, že je výborné, dobre sa s ním pracuje. Šikulka si veľká!


  • havino, 10. júla 2014 o 21:23
    dakujem @kukulienka , ja som veterníková, keby som mohla, ako nechcem, jaj to by boli hody. Skús si aj s touto karamelovou šľahačkou, ja ju určite dám do tvojej torty.


  • betrisorka, 29. júla 2014 o 15:23
    Dobrý deň, neviete mi prosím poradiť, čo som to ja zase porobila? :-D veterníčky sa mi krásne nadvihli, už som sa začala vytešovať...ale keď som ich vybrala z rúry, zistila som, že ony nemajú spodok! čiže keď ich preklopím, budú z nich také akokeby "mištičky" :-D krém už mám urobený, tak ich naplním aj tak a budú to veterníky bez vrchu...ale ak by som ich ešte niekedy robila, neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? Veľmi pekne ďakujem :-)


  • havino, 1. augusta 2014 o 18:13
    @betrisorka , no ja si ti ani akosi ani predstaviť neviem, čo sa ti to upieklo, akože nemali spodok? a načo ich preklápať? kolko vrstiev si striekala na seba? ťažko sa mi radí, škoda, že si neodfotila, ako si mala rúru vyhriatu? veľa, veľa otázok mám, aby som ti vedela poradiť


  • betrisorka, 4. augusta 2014 o 12:13
    No veru, asi som mala odfotiť jeden...dávala som iba jednu vrstvu a rúru som vyhriala na 180, tak bolo písané v takej knižočke, ktorá bola pribalená k rúre, keď sme ju kupovali. No a tie veterníky...Ony sa v podstate len vyduli, boli z nich také kopčeky. Takže keď som ich otočila, dostala som také akokeby mištičky. Tie som potom naplnila. To ako keď si predstavíte klobúk: z jednej strany je vydutý, a keď ho otočíte, dostanete misku... No neviem to ináč vysvetliť :-) Ale inak boli fantastické, aj plnka, aj šľahačka, naozaj výborné!


  • havino, 4. augusta 2014 o 12:36
    @betrisorka , už si viem predstaviť, ked si len jednu vrstvu dala, skús si predstaviť, ako striekam, začínam kresliť, kreslím koliesko, hej? jeden kruh, druhý na ten prvý, čiže dve vrstvy a tretí už ťahám a vyplňam stred a dvíham do hora, ako špic, teplotu rúry si myslím, si mala malú, skús si pridať na 200 C, ak nie aj 220 C ako ja teraz v novej rúre, predošlá rúra mi ich piekla na 200 C také, ako sú tu na foto, v novej som si nastavila na 200C a prvý pokus v novej, chabé, nevyskočili mi, do plaču mi bolo, že čo ja v novej rúre teraz nejdem, neviem upiecť veterníky? tak som sa radila s dievčencami, či pridať, či ubrať, pridala som na 220 C a radosť v očiach, už ich pečiem, ako v predošlej. Som presvedčená, že to bolo len v teplote rúry, že si dala jednu vrstvu, by nevadilo, nemala by si ich vyššie, ale prerezať by sa dali, lebo venčeky len jednu vrstvu striekam. Tak sa nenechaj odradiť a skúšaj teploty, nech máš poriadne vyhriatú rúru a kastrólik v rúre s vodou, ktorú dáš do rúry, už od začiatku zohrievania. Ak by sa ti stalo, že po 10-15 min sa ti sfarbili do zlata, tak, ako majú byť, lebo prvých 10 min neotváraj rúru, tak po tých 10 min, ked budú nadvihnuté, uber teplotu na 180 C, aby sa dosušili, aby boli prepečené aj vo vnútri. Tie plnky sú výborné, ja už iné ani nerobím, tieto plnky aj nám najviac chutia.


  • betrisorka, 4. augusta 2014 o 13:15
    Tak poskúšam ešte, určite by som ich chcela znovu vyskúšať, keď bude príležitosť. Ďakujem veľmi pekne aj za recept, aj za rady :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist