Odľahčený jedálniček:
Ako jesť zdravšie, ale s pôžitkom? Tieto tipy od odborníkov na výživu vám pomôžu

Jarmila Horváthová, 23. februára 2023     5 minút čítania

Nahraďte známe suroviny zdravšími, ktoré prospievajú štíhlym krivkám a prinášajú energiu.

6. Kuskus namiesto ryže



Foto: Ivan Majerský

Medzi prílohami u nás prevládajú ryža, zemiaky, cestoviny a knedle. V závislosti od jedla ich možno pri domácom varení ľahko nahradiť kuskusom, bulgurom alebo quinoou.

Klasické cestoviny celozrnnými a dnes už bežne dostať aj cestoviny z cícerovej, hrachovej alebo šošovicovej múky, ktoré sa chuťou takmer nelíšia od klasických.

Ak sa neviete zaobísť bez zemiakov, určite by ste si nemali pripravovať hranolky, ale ani opekané zemiaky. Uprednostnite buď varené, alebo pečené v šupke. Z výživového hľadiska sú bataty lepšie ako klasické zemiaky, ich nevýhodou je, že sú podstatne drahšie.





ANKETA: Občasný pôst je vraj prospešný pre organizmus. Súhlasíte?

93,5%



6,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist