Od antipasti po dolci:
Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi

Jana Klimanová, 14. júla 2023     4 minúty čítania

Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.



Foto: Shutterstock

3. Secondi piatti - druhý, hlavný chod

Ak ste sa prepracovali k hlavnému jedlu, vyberáte si z dvoch možností - di mare alebo di terra. V prvom prípade sú v ponuke ryby - pražma, morský vlk alebo kambala, prípadne plody mora - krevety, kalamáre, sépie alebo mušle. V druhom prípade sa jedná o mäso - filet mignon, steak, sviečkovica, či jahňacie kotlety.




ANKETA: Navštívili ste niekedy v Taliansku nejakú miestnu reštauráciu?

81,0%



19,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist