Od antipasti po dolci: Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi
Jana Klimanová, 14. júla 2023 4 minúty čítania
Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.
Tie najlepšie recepty z Varechy priamo do vášho mailu.
Ak ste sa prepracovali k hlavnému jedlu, vyberáte si z dvoch možností - di mare alebo di terra. V prvom prípade sú v ponuke ryby - pražma, morský vlk alebo kambala, prípadne plody mora - krevety, kalamáre, sépie alebo mušle. V druhom prípade sa jedná o mäso - filet mignon, steak, sviečkovica, či jahňacie kotlety.
Diskusia k článku