Od antipasti po dolci:
Ako si objednávať v reštaurácii na dovolenke v Taliansku? Pomôže vám náš sprievodca autentickými chodmi

Jana Klimanová, 14. júla 2023     4 minúty čítania

Chystáte sa na dovolenke v Taliansku navštíviť miestne reštaurácie? Zaskočiť vás môžu názvy jednotlivých chodov, ktoré nájdete na jedálnom lístku. Vysvetlíme vám, čo znamenajú.



Foto: Shutterstock

2. Primi piatti - prvý chod

Je to vlastne prvý, jednoduchý chod. V ponuke sú cestoviny (pasta), najmä na juhu Talianska, na severe krajiny je to rizoto (risotti), polenta alebo polievky, prípadne špeciálne rizoto z jačmeňa (orzotto). Môžete si vybrať jedlá z rýb (primi di pesce) alebo z mäsa (primi di carne).





ANKETA: Navštívili ste niekedy v Taliansku nejakú miestnu reštauráciu?

81,0%



19,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist