Objavte nové chute:
Ak varíte šošovicu, tak len hnedú? To je škoda, vyskúšajte aj ďalšie druhy, zoznámime vás

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 2. februára 2023     4 minúty čítania

Vedeli ste, že na svete jestvuje viac ako 50 druhov šošovice? Nemusíte ich poznať všetky, ale týchto 6 by ste nemali prehliadnuť.

3. Zelená šošovica




Foto: Shutterstock

Zaujme korenistou, zemitou chuťou aj farbou, nie je potrebné ju namáčať, varí sa podobne ako hnedá odroda asi 30 – 50 minút. Hojne sa využíva v studenej aj teplej kuchyni. Môžete ju pridať do zeleninovej polievky, uvarenú rozmixovať a dochutiť koreninami či maslom alebo z nej pripraviť vynikajúce rizoto s bulgurom.





Diskusia k článku







 



TOPlist