Foto: Shutterstock
Akú múku? Hocijakú
Otázka, ktorá každého určite hneď napadne, je, akú múku je na chlieb najlepšie použiť. Výber je naozaj široký, lenže kto sa v tom má vyznať... Odpoveď znie, hocijakú okrem polohrubej a hrubej.Chlieb sa dá urobiť z bielej pšeničnej rovnako ako z celozrnnej ražnej múky. Možno na začiatok skúste použiť chlebovú múku, pšeničnú alebo ražnú, alebo kombináciu oboch. Samozrejme aj špaldová múka je vhodná.
Tak isto môžete použiť aj špeciálnu múku na kysnuté cesto, alebo múky na kváskovanie. Čím viac celozrnnej múky, alebo múky s označením T 1050 použijete, tým bude chlieb tmavší a hutnejší. Ak pridávate celozrnnú múku, treba pridať aj trošku viac vody, lebo táto viac saje tekutiny.
Diskusia k článku