Nič nevyjde nazmar:
8 najlepších spôsobov, ako spracovať úrodu pažítky

Jana Klimanová, 16. mája 2023     5 minút čítania

Pažítka je jedna z prvých byliniek, ktoré sa na jar pýtajú na svet. Ak jej máte v záhrade na rozdávanie, môžete ju rôzne spracovať, prípadne odložiť na ochutenie jedál v zimných mesiacoch.

7. Aromatizovaný olej



Foto: Jana Kollárová

Je to menej zvyčajný, ale veľmi chutný spôsob uchovávania pažítky. Opláchnutú pažítku nechajte vyschnúť a potom ju nakrájajte nadrobno. Nasypte ju do menšieho pohára, mierne potlačte a zalejte olivovým olejom. Nechajte chvíľu odležať, aby olej vsiakol do pažítky a potom ho dolejte až po okraj pohára.

Skladujte v chladničke. Aromatizovaný olej môžete použiť do omáčok, polievok, dipov, nátierok, šalátov, či do mletého mäsa.




ANKETA: Pestujete si v záhrade alebo na balkóne pažítku?

95,5%



4,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist