Nabudúce vyskúšajte:
Mäso tvrdé ako podošva? Už nikdy viac! S týmito trikmi sa bude rozplývať na jazyku

Jana Klimanová, 17. januára 2023     4 minúty čítania

Ako dosiahnuť, aby bolo varené či dusené mäso lahodne mäkučké? Poznáme pár spôsobov, ako mu pomôcť.

2. Ocot




Foto: Unsplash

Zázraky dokáže s mäsom urobiť aj ocot, ak ním potriete mäso pred prípravou. Použite klasický alebo jablčný ocot. Nebojte sa jeho výraznej vône, typický odór sa počas jeho prípravy vyparí. Rovnakú službu ako ocot urobí šťava z citróna, ktorú môžete pridať aj do marinády.





Diskusia k článku

hannes
Do väčšej plytkej misy dám mäso a zalejem ho vodkou tak, aby bolo akurát zakryté. Nechám to tak asi dve hodinky. Spravidla tak robím s hovädzím, ale občas aj so svinkou.
1x sracz
chemik
S tou kovovou lžicí je to samozřejmě jen tradovaný vtip - když změkne lžička je maso určitě měkk. Ale postrádal jsem tu opravdu dobře fungující naložení do jogurtu, případně okořeněného, protože kyselina mléčná neposouvá chuť jako ocet.






 



TOPlist