Foto: Shutterstock
Kúpili ste krásny kúsok mäsa, ale keď ste ho dali na panvicu, alebo dusiť do hrnca, nie a nie zmäknúť. Ako docieliť, aby nebolo tvdrošijne tuhé, ale naopak, lahodne mäkké? Pomôžu vám lacné ingrediencie, z ktorých väčšinu máte doma. Ich sila sa ukrýva v tom, že zjemnia väzby medzi svalovými vláknami. Pred prípravou urobte do mäsa jemné zárezy, čím takisto narušíte svalové vlákna.
1. Marináda
Foto: Shutterstock
Marinovanie mäsa sa nerobí len preto, aby malo lahodnú chuť, ale práve kvôli tomu, aby zmäklo. Základom marinád je olej, soľ, korenie a rôzne bylinky. Niekoľko hodín v marináde, v uzatvorenej nádobe bez prístupu vzduchu, pomôže mäsu k jeho zmäknutiu.
Diskusia k článku