Foto: Richard Gerényi
Každodenné varenie by nemalo byť podľa mňa najmä prácne (to ale neznamená, že musíte mať navarené za 15 minút). Ale, samozrejme, jeho výsledok by mal celej rodine chutiť. Vybrala som preto pár receptov, ktoré sa osvedčili v našej päťčlennej rodine, chutili deťom aj dospelým – a chutia aj našim hosťom, ak ich pripravíme v rámci obedového servisu.
Keďže sme na Spiši a Spiš je krajom zemiakov, vybrala som dve jedlá z nich – známu polievku, ktorá je hustá, takže napríklad s chlebom zasýti aj ako malé hlavné jedlo, ale na druhej strane s malou úpravou z nej môžete urobiť aj labužnícku delikatesu.
Tiež naše tradičné jedlo džatky, ktoré chutia rovnako výborne keď sú čerstvé, ale aj na druhý deň, a môžete z nich urobiť hlavné jedlo a prílohu.
A do tretice guláš trochu inak, na ktorý nemusíte dávať niekoľko hodín pozor, aby sa vám na sporáku nepripálil. K tomu jedno sezónne jedlo z hydiny, lebo aj z kuracích či morčacích pŕs sa dá urobiť rýchla lahôdka. Dobrú chuť!
Diskusia k článku