Kuchynská výbava:
Hliníková, silikónová, liatinová či keramická. Aká forma na bábovku je najlepšia?

Jana Klimanová, 18. novembra 2023     5 minút čítania

Bábovka, to je klasika, ktorá patrí k našej kuchyni. Nie je však jedno, v čom ju pečiete. Formy z rôznych materiálov sa správajú inak a vyžadujú iné zaobchádzanie.



Foto: Shutterstock

Sklenená forma

Takisto ako keramika je zdravotne nezávadná. Jej výhodou je priehľadnosť a možnosť kontrolovať stav pečenia bábovky v priamom prenose.

Formy sa vyrábajú z odolného borosilikátového skla. Pri nepozornosti však máte opäť smolu, takže manipulujte s ňou opatrne… Sklenenú formu nezabudnite pred naplnením dôkladne vymazať tukom a vysypať múkou.




ANKETA: Máte doma starú keramickú formu na bábovku, ktorá sa vo vašej rodine dedí?

43,2%



56,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist