Keď neviete, čo s nimi:
Najprv z hrušiek upečte fajný koláč z Varechy a potom ich spracujte na 4 spôsoby

Jana Klimanová, 11. septembra 2023     6 minút čítania

Sladučké hrušky sa výborne uplatnia v dobrom koláči, ale ak ich je priveľa, máme niekoľko tipov, ako s nimi naložiť, aby ste sa z nich potešili aj v zime.



Foto: Shutterstock

1. Sušené hrušky

Rovnako ako jablká môžete usušiť aj hrušky. S jadrovníkom alebo bez, so šupou či bez nej, záleží len na vás. Hrušky môžete sušiť v sušičke ovocia alebo v rúre. Keďže ich šupka obsahuje veľkú časť vitamínov, nemusíte ich ani šúpať.

Hrušky sú o niečo hutnejšie než jablká, preto ich môžete krájať na tenšie plátky, ideálne na sušenie budú približne o hrúbke 2,5 mm. Podobne ako jabĺčka, aj nakrájané hrušky rýchlo hnednú. Pred ich sušením pomôže namočenie vo vode s kyselinou citrónovou.





ANKETA: Zvyknete z hrušiek robiť kompót?

77,8%



22,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist