Ikona sviatkov:
7 receptov na vianočnú kapustnicu aj s dôležitými radami, ako ju pripraviť čo najlepšie

Jarmila Horváthová, 24. decembra 2023     6 minút čítania

S údeným, pôstna, so slivkami, smotanou či bez nej, aj keď sa štedrovečerná kapustnica v každej rodine pripravuje trochu inak, tieto odporúčania sa oplatí dodržať vždy.



Foto: Shutterstock

6. Soliť opatrne až nakoniec

Pri solení kapustnice nie je na škodu opatrnosť – aj kyslá kapusta býva už solená, ale najmä – ak do nej chcete dať údené mäso alebo klobásy, tie bývajú slané a slanosť dodajú aj polievke. Takže najlepšie je soliť kapustnicu až ku koncu.





ANKETA: Bude u vás na Štedrý večer pôstna kapustnica bez mäsa?

32,1%



67,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist