Ikona sviatkov:
7 receptov na vianočnú kapustnicu aj s dôležitými radami, ako ju pripraviť čo najlepšie

Jarmila Horváthová, 24. decembra 2023     6 minút čítania

S údeným, pôstna, so slivkami, smotanou či bez nej, aj keď sa štedrovečerná kapustnica v každej rodine pripravuje trochu inak, tieto odporúčania sa oplatí dodržať vždy.



Foto: Shutterstock

7. So smotanou alebo bez nej?

To je otázka, závisí však od individuálnej chuti. Niekto podáva kapustnicu s kyslou smotanou v osobitnej mištičke, niekto má rád kapustnicu so zapracovanou kyslou alebo sladkou smotanou. Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, treba dať pozor, aby sa smotana v kapustnici nezrazila. Dá sa tomu zabrániť tak, že smotanu najprv rozmiešate s trochou polievky a až potom ju dáte do kapustnice - pomaly, po častiach.





ANKETA: Bude u vás na Štedrý večer pôstna kapustnica bez mäsa?

32,1%



67,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist